Kalastus ja pilkkiminen

Muiden aktiviteettien lisäksi kalastus kuuluu monien Lappiin lomalle tulevan harrastuksiin tai ainakin haluun kokeilla sitä. Alueella voi tutustua kalastuksen saloihin joko itsenäisesti tai ohjelmapalveluyrityksen opastuksella. Kalastusvälineitäkin on vuokrattavissa, jos ei omat vehkeet ole mukana.

Kalastonhoitomaksu tulee suorittaa, jos on iältään 18-64- vuotias ja kalastaa vieheellä tai pyydyksellä. Lisäksi tarvitaan vesialueen omistajan lupa.

Luostolla helposti saavutettava kalastuspaikka on Metsähallituksen vapakalastusalue Ahvenlampi, ihan Luoston keskuksessa. Kaikkeen kalastamiseen ml. onkimiseen ja pilkkimiseen vaaditaan Ahvenlammen vapalupa. Luvan voi ostaa joko eraluvat.fi verkkokaupasta, tai luontokeskus Naavasta. Lammen ympäri kulkee pitkospuut helpottamaan rannalta heittelyä. Veneen käyttö lammessa on kielletty. Lampeen istutetaan säännöllisesti pyyntikokoista kirjolohta.

Pyhätunturin juuressa sijaitseva Pyhäjärvi ja Pyhäjoki tarjoavat kalastukseen hyvät puitteet. Vapalupaa myy kalastuskunta. Onkiminen ja pilkkiminen yhdellä vavalla ovat yleiskalastusoikeuksia, ja ne eivät tarvitse erityislupaa Pyhäjärveen.

Ohjelmat

Narraus - Pilkkisafari porokyydein

Jaakkolan Porotila

1.1 — 15.4.2022

Kalaretki Pyhäjärvelle

Lucky Ranch

2.2.2022 — 11.10.2023

Kalastusretket lähialuille

Lucky Ranch

20.5.2018 — 27.10.2019

Kalastusretket Pyhän lähialueille

Pyhä Safaris

Pyhä Safariksen pilkkiretket

1.12.2022 — 20.4.2023

Ohjelmapalveluyritykset

Kairankutsu - Call of the Wilderness - Paikallinen perheyritys - Ohjattuja luontoretkiä, aktiviteetteja & välinevuokraus - www.kairankutsu.fi