Maisemahissi

Pyhän huipulla tavoittaa tunturin taian

Pyhän huippu eli Kultakeron laki on otollinen paikka tutustua Pyhä-Luoston runsaan 30 kilometrin pituiseen tunturijonoon, jossa vuorottelevat kerot ja kurut, ja jota reunustavat metsät, virtaavat vedet ja suot. Tunnetuin nähtävyys on Kultakeron ja Noitatunturin välinen Isokuru, joka pitää hallussaan Suomen syvimmän tunturikurun titteliä. Maisema on vaikuttava vuodenajasta riippumatta. Tarinan mukaan Kultakero sai nykyisen nimensä Lapin kultaryntäyksen aikaan, kun jäkälien peittämät rakkakivet hohtivat auringonlaskussa kuin kullalla päällystettyinä.

Pyhän huipulla sijaitseva ravintola Tsokka palvelee kesällä maisemahissin aukiolojen mukaisesti. Tsokan vohveleita on kehuttu maan parhaiksi, joten tunturimaisemien tarjoaman sielunravinnon lisäksi kannattaa huipulla ruokkia myös keho. Vohvelien lisäksi Tsokka tarjoilee muita kahvilatuotteita sekä lounasta.

Vierailun arvoinen on myös huipulla sijaitseva Tunturivartijan tupa, jonka suojassa on mukava tulistella, paistaa makkarat ja nauttia eväät samalla ihaillen näkymiä suurista maisemaikkunoista.

Pyhän maisemahissi talvi 2019–2020

Maisemahissi avautuu jalankulkijoille jälleen laskettelukauden alkaessa. Rinteiden avaustavoite on 15.11.2019.

6-hengen kuomullinen istumahissi PyhäExpress vie laskettelijoiden lisäksi jalankulkijat nopeasti ylös tunturin huipulle. Hyppää maisemahissin kyytiin, hengitä sisään aavaa tunturinäkymää ja päästä mieli seikkailemaan pitkälle Lapin erämaahan. Matka Pyhälle ei ole täydellinen, jos ei ole nähnyt maisemaa tunturin huipulta, aivan kansallispuiston reunalta.


Jalankulkijaliput PyhäExpress meno-paluu:
Aikuinen (12 v. ->) 11 €
Lapsi (6-11 v.) 7 €
Perhe 35 € (2 aikuista + 2 lasta)
Ryhmälippu 9 € (min. 15 hlö)
Lue lisää Feel The Peak – Pyhän huippu -elämyksestä talvella
Jalankulkijaliput verkkokaupasta
Talven aukioloajat Pyhä Express -hissin aukiolon mukaisesti. Katso lisätiedot.


Tilausryhmät

Aukioloaikojen ulkopuoliset tilaukset, ota yhteys Pyhän myyntiin: myynti@pyha.fi, 08 8600 400.

Sääolosuhteiden (ukkonen tms. vuoksi hissi voi olla suljettuna).

Pidätämme oikeuden muutoksiin.