Maisemahissi

Pyhän maisemahissi talvikaudella 2021–2022

Istu PyhäExpress-hissin kyytiin ja koe Pyhän huipun unohtumattomat maisemat.

Maisemahissi kuljettaa jalankulkijat huipulle talvella 2021–2022 hissin normaaleiden aukioloaikojen mukaisesti. Katso aukioloajat täällä: Pyhän rinteet ja hissit

Hinnat: Aikuisen meno-paluulippu 12 €, lapsen meno-paluulippu 8 €, perhelippu 39 €. Osta liput verkkokaupasta: store.pyha.fi.

Tilausryhmät

Aukioloaikojen ulkopuoliset tilaukset, ota yhteys Pyhän myyntiin: myynti@pyha.fi, +358 10 382 5223.

Sääolosuhteiden (ukkonen tms. vuoksi hissi voi olla suljettuna). Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Pyhän Feel the Peak -elämys

Hyppää maisemahissin kyytiin huipulle, hengitä sisään aavaa tunturinäkymää ja päästä mieli seikkailemaan pitkälle Lapin erämaahan. Matka Pyhälle ei ole täydellinen, jos ei ole nähnyt maisemaa tunturin huipulta, aivan kansallispuiston reunalta.

Halutessaan voi nousta hissillä huipulle ja maisemien ihailun jälkeen hissillä takaisin alas tai vaihtoehtoisesti kulkea reitin jalan ylhäältä alas asti, jolloin näet muun muassa tykkypuut, porot ja Tajukankaan jääkiipeilyseinän matkan varrella. Kävelyreitti huipulta alas on noin kolme kilometriä.

Tutustu Feel the Peak -elämykseen

Huttu-Ukon taidereitti

Maisemahissin välittömässän läheisyydessä Kultakeron huipulla sijaitseva Huttu-Ukon taidereitti on toteutettu yhteistyössä paikallisen taiteilijan Tapio Uusitalon ja Pyhän hiihtokeskuksen kanssa. Taidereitin teokset pohjautuvat alueen historiaan, myytteihin sekä uskomuksiin.Taideteosten toteutuksessa on huomioitu eri vuodenajat. Talven tullen tykkylumi kuorruttaa teokset valkoiseen hohtoon, kunnes kevätaurinko sulattaa lumet ja paljastaa teokset jälleen katsojilleen.

Tutustu taidereittiin

Pyhän huipulla tavoittaa tunturin taian

Pyhän huippu eli Kultakeron laki on otollinen paikka tutustua Pyhä-Luoston runsaan 30 kilometrin pituiseen tunturijonoon, jossa vuorottelevat kerot ja kurut, ja jota reunustavat metsät, virtaavat vedet ja suot. Tunnetuin nähtävyys on Kultakeron ja Noitatunturin välinen Isokuru, joka pitää hallussaan Suomen syvimmän tunturikurun titteliä. Maisema on vaikuttava vuodenajasta riippumatta. Tarinan mukaan Kultakero sai nykyisen nimensä Lapin kultaryntäyksen aikaan, kun jäkälien peittämät rakkakivet hohtivat auringonlaskussa kuin kullalla päällystettyinä.

Pyhän huipulla sijaitseva ravintola Tsokka palvelee maisemahissin aukiolojen mukaisesti. Tsokan vohveleita on kehuttu maan parhaiksi, joten tunturimaisemien tarjoaman sielunravinnon lisäksi kannattaa huipulla ruokkia myös keho. Vohvelien lisäksi Tsokka tarjoilee muita kahvilatuotteita sekä lounasta.

Vierailun arvoinen on myös huipulla sijaitseva Tunturivartijan tupa, jonka suojassa on mukava tulistella, paistaa makkarat ja nauttia eväät samalla ihaillen näkymiä suurista maisemaikkunoista.


Ohjelmat

Ohjelmapalveluyritykset

Kairankutsu - Call of the Wilderness - Paikallinen perheyritys - Ohjattuja luontoretkiä, aktiviteetteja & välinevuokraus - www.kairankutsu.fi