Sauna, avantouinti & uimarannat

Savusauna

Mahdollisuus savusaunan leppoisiin löylyihin Pyhä-Luostolla järjestyy kesäaikaan Kairosmajalla, sekä ympäri vuoden Karu Lodgessa. Kairosmajan savusaunaa lämmitetään kesäisin, noin kerran viikossa. Lämmityspäivä vaihtelee, ja se on yleensä keskellä viikkoa. Savusauna toimii uimapukusaunana. 10 €/hlö/1,5 tuntia maksetaan kahvilaan. Savusaunaa voidaan varata leirisaunojen jälkeen myös perheille ja muille pienryhmille.

Perhe-Luoston alueella sijaitseva Karu Lodge kätkee sisälleen perinteisen savusaunan, saunan yhteydessä olevan avannon, saunatuvan sekä pihapiiriin kuuluvan perinteisen hirsisen päärakennuksen. Voit varata savusauna -elämyksen avannon ja ruokaisan iltapalan kera omalle porukallesi soittamalla tai sähköpostitse. Savusaunan lämmitys on aikaa vaativa prosessi, minkä vuoksi varaukset tulee tehdä 2 vuorokautta ennen toivottua ajankohtaa.

Hinta: 500 €, max. 10 henkilöä/3h. Mikäli henkilöitä on enemmän kuin 10 henkilöä, on heidän osaltaan hinta +30€/hlö. Hinta sisältää saunan, avannon, saunatuvan käytön, pyyhkeet ja ruokaisan iltapalan ryhmän koosta riippuen joko saunatuvalla tai päärakennuksella.

Sesonkiaikoina Karu Lodgelle voi tiedustella myös lyhyempiä vuoroja.

Avantouinti

Hyiseen veteen avantouinnin merkeissä Pyhä-Luostolla pääsee Kairosmajan tunturikeskuksen rantasaunan avannolla. Avanto on avoinna joulusesonkina ja helmikuusta alkaen koko kevään. Yleisvuorot päivittäin klo 15-17 ja keskiviikkoisin klo 15-19. Rantasaunassa on erikseen miesten ja naisten osastot. Saunat ovat perhesaunoja, joissa ei käytetä vastoja eikä alkoholia. Sauna (9 € / hlö) maksetaan päärakennuksen kahvilaan. Ryhmävaraukset tulee tehdä etukäteen.

Hox! Kairosmajan rantasauna koronaturvallisuustoimenpiteenä ei ole käytössä ns. yleisille eikä tilausvuoroille. Lisätietoja puh. 020 681 730/ Kairosmaja.

Saunaterapiahoitoja

Uiton kotirantasaunalla koulutettu saunaterapeutti tarjoaa perinnehoitokulttuuria ja terapeuttisia saunahoitoja. Hoitosaunan osoite on Kemijärventie 1156 (veneenlaskupaikka). Etäisyys Pyhätunturille n.20 km, Kemijärvelle n.40 km ja Sodankylään n.70 km.

Pyhän uimaranta

Pyhän uimaranta eli tuttavallisemmin Astelin ranta sijaitsee muutaman kilometrin päässä Pyhän keskuksesta Pyhäjärven kylän suuntaan.

Uimarannalta löytyy pukukopit, ulko-wc ja tulipaikka. Huom! Autojen pysäköinti tien varteen pysäköintialueelle, ei rantaan.

Luoston uimaranta - Aarnilampi

Luoston uimaranta sijaitsee Aarnilammella, n. 2 km Luoston keskustasta Pyhän suuntaan. Rannalla on uimakopit vaatteidenvaihtoa varten.

Ohjelmat

Ohjelmapalveluyritykset