Pyhälle Suomen ensimmäinen vapaalaskutapahtumakonsepti

Suomen monipuolisimpana vapaalaskukeskuksena tunnettu Pyhä on uudistanut tapahtumakalenterinsa alkavalle talvelle ja julkistanut samalla kuuden Free’kend-vapaalaskutapahtuman konseptin.

Free’kend-tapahtuma kokosi kotimaiset vapaalaskijat ensimmäisen kerran Pyhälle vuonna 2011. Kolme vuotta myöhemmin mukaan tulivat juniorit ja tulevana talvena Free’kend-tapahtumia on viitenä viikonloppuna.

Kotimainen vapaalaskukausi startataan Pyhällä itsenäisyysviikonloppuna Free’kend-avajaisissa 2.-6. joulukuuta. Helmikuussa (10.-12.2.) tapahtuu uusi Adventure Free’kend, jossa on talviseikkailun lisäksi vahvana teemana lumiturvallisuus. Mimmi Free’kend kokoaa vapaalaskusta kiinnostuneet naiset Pyhälle 2.-5.3.2017.

The Original Free’kend ja Junior Free’kend huipentavat vapaalaskutalven 30.3.-2.4. Kotimaisen vapaalaskukauden päätöstä juhlitaan Vappu Free’kendissä 28.4.-1.5.

”Vapaalasku kiinnostaa laskettelijoita laajemmin kuin koskaan aikaisemmin. Hiljattain tehdyn valtakunnallisen tutkimuksen mukaan vapaalasku on kovimmassa kasvussa kaikista rinneharrastuksista. Haluamme tehdä vapaalaskusta mahdollisimman helposti lähestyttävän ja turvallisen lasketteluharrastuksen Free’kend-tapahtumien avulla”, Pyhän kehitysjohtajana työskentelevä Jusu Toivonen sanoo.

Free'kend-tapahtumat sopivat hyvin sekä vapaalaskua aloitteleville laskijoille että kokeneille harrastajille. Niissä opitaan uutta ja kehitetään taitoja Suomen parhaiden vapaalaskijoiden seurassa, ja pidetään hauskaa samanhenkisessä yhteisössä. Alkuperäisessä Free’kendissä päästään myös kisailemaan rennossa hengessä.

Vapaalaskun suosion kasvusta Suomessa kertoo omalta osaltaan sekin, että Ski Expo -viikonloppuna järjestettäville Vapaalaskufestivaaleille odotetaan noin 3 000 osallistujaa.

”Vapaalaskuiltamat ovat kehittyneet yhden illan tapahtumasta kolmen päivän festivaaliksi. Myös videokulttuuri kasvaa. Vuoden paras lyhäri -kisaan ilmoittautui tänä vuonna 19 osallistujaa, ja videot keräsivät 6500 katselukertaa 12 tuntia ehdokkaiden julkistamisen jälkeen. Vapaalaskukulttuuri voi hyvin Suomessa”, Vapaalaskufestivaalien vastuullinen tuottaja Arttu Muukkonen kertoo.

Free’kend-tapahtumiin pääsee tutustumaan jo marraskuussa Pyhän ja Partioaitan yhteistyössä järjestämällä Free’kend-kiertueella Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Oulussa. Lisäksi Amer Sports isännöi Brand Storessaan Helsingissä vapaalaskuiltaa 15.11. Mukana tapahtumassa on Pyhän lisäksi muun muassa Elämysmatkat, joka on järjestänyt vapaalaskumatkoja ympäri maailmaa jo 25 vuotta. After ski -fiilikseen pääsee mukaan Vapaalaskufestivaalien Free’kend-baarissa Vanhalla Ylioppilastalolla 4.-5.11.

Free’kend-tapahtumien pääyhteistyökumppaneita ovat Salomon, Atomic, Suunto, PIEPS-lumiturvallisuusvälineet, Vapaalaskufestivaalit sekä Ilahu Snow Surf -laudat.