Suosituimmat retkeilyreitit

Katso parhaimmat reittivinkit!

Pyhä-Luoston kansallispuistossa on yhteensä n. 150 km reittejä. Kansallispuistoon pääsee tutustumaan myös opastetuilla retkillä.

Karhunjuomalammen reitti (8 km)

Suosituimpia päiväretkikohteita on Karhunjuomalammen reitti, joka kulkee Suomen syvimmän kurun, Isokurun kautta. Reitti menee myös kulttuurihistoriallisesti merkittävän Pyhänkasteenputouksen kautta. Upeat ja vaihtelevat maisemat ja kaksi taukopaikkaa rytmittävät reitin mielenkiintoisiin taipaleisiin.

Noitatunturi (12 km)

Noitatunturin vaellus tarjoaa haastetta haluaville kansallispuiston korkeimman tunturin huiputuksen (540 m). Tällä 12 km:n pituisella päiväretkellä näkee myös Isokurun sekä Pyhänkasteenputouksen.

Pyhä-Luoston vaellusreitti (45 km)

Reitti seuraa Suomen eteläisintä suurtuntureiden ketjua, jossa on 12 tunturin lakea. Vaeltaja näkee taipaleellaan läpileikkauksen koko Pyhä-Luoston kansallispuistoon ja sen monimuotoiseen luontoon. Huomattavaa on, että Pyhä-Luoston vaellusreitille pääsee julkisilla kulkuneuvoilla: eteläinen lähtöpiste on Pyhätunturilla ja pohjoinen lähtöpiste Käyräsvaarassa 4-tien varressa.

Kätköilyä Pyhä-Luostolla

Pyhä-Luostolla on mahdollista etsiä kätköjä, jotka sijaitsevat ihan Luontokeskus Naavan ja Hotelli Pyhätunturin lähiympäristössä sekä Luoston matkailukeskuksen alueella. Kätköissä on pieni muovirasia joissa on lokivihko. Voit halutessasi kirjoittaa vihkoon nimesi ja päivämäärän jolloin olet löytänyt sen. Muista laittaa rasia takaisin kätköön jotta seuraavat etsijät löytäisivät rasian.


Lisätietoa reiteistä ja opastetuista retkistä:

www.luontoon.fi/pyha-luosto

tai

Luontokeskus Naava
Luontotie 1
98530 Pyhätunturi
pyhaluosto@metsa.fi
Puh. 020 639 7302