Aurora Alert Realtime Luosto

Paikallinen revontulien hälytysjärjestelmä

Aurora Alert-palvelu on toiminnassa ajalla 1.9.2022-31.3.2023.

Palveluun tehtävät muutokset ovat valitettavasti viivästyneet, minkä vuoksi syksyllä 2022 palvelu saadaan käyttöön vasta syyskuun lopussa. Pahoittelemme viivästystä.

Luostolla nautitaan revontulista

Revontulia näkyy sitä enemmän, mitä lähempänä napoja ollaan. Lapissa Luostolla on loistavat mahdollisuudet revontulien näkemiseen. Pohjoisen sijainnin lisäksi revontulien nähtävyyttä Luostolla edesauttavat tehdyt toimenpiteet. Luoston uuden valaistussuunnitelman mukaisesti valosaasteen määrä alueella on pyritty minimoimaan uusimalla keskustan tiestön ja latureitistön valaistus sellaiseksi, että ns. hajavalon määrä jää mahdollisimman pieneksi. Tavoitteena on, että tähtitaivas ja revontulet näkyvät kirkkaina aivan Luoston ydinkeskustan palveluiden äärellä.

Aktivoi käyttöösi Aurora Alert Realtime -revontulihälytysjärjestelmä

Luosto ja naapuritunturi Pyhä ovat ensimmäiset matkailualueet, jotka tarjoavat Aurora Alert Realtime -revontulihälytysjärjestelmän maksuttomana kaikille matkailualueella vieraileville asiakkaille.

Aurora Alert Realtime -revontulihälytysjärjestelmä aktivoidaan asiakkaan omaan mobiililaitteeseen luosto.auroraalert.fi sivustolla. Palvelun käyttäminen maksutta edellyttää datayhteyttä. Halutessasi voit hyödyntää myös alueen yritysten tarjoamia wifi-verkkoja.

Kytkettyäsi palvelun päälle antaa laitteesi äänimerkkihälytyksen kun revontulet ovat nähtävillä taivaalla. Muista sallia järjestelmän antamat hälytykset ja pidä äänet päällä laitteessasi.

Aurora Alert Realtime -järjestelmä käyttää Luostolla revontulien havainnointiin omaa paikallista sensoriaan, joten hälytystä voidaan pitää luotettavana ja informatiivisena. Yleensä revontulet ovat nähtävillä 15 minuutista 60 minuuttiin, mutta sääolosuhteet vaikuttavat revontulien havainnointiin huomattavasti. Aurora Alert Realtime antaa hälytyksen, joka indikoi revontulien voimakkuutta taivaalla asteikolla 1-5, jossa 1 on heikko ja 5 vahva.

Aktivoi Aurora Alert Realtime Luosto puhelimeesi

Huom! Apple ei toistaiseksi tue järjestelmän sivustoa, minkä vuoksi Apple käyttäjien tulee ladata sivustolta aukeavan linkin kautta maksuton sovellus App Storesta.

Jos käytössäsi ei ole datayhteyttä voit tilata puhelimeesi maksullisen Aurora Alert Realtime -tekstiviestipalvelun. Tilaa palvelu täältä.

24h tunturisää

Viiden vuorokauden ennuste

5 vrk ennuste kertoo lämpötilan Luoston ympäristössä.

Luoston majoitustarjoukset

Valitse itsellesi sopivin vaihtoehto alla olevista tarjouksista ja varaa Luosto lomasi!