Lapin lumoa ja revontulia Luostolla

Revontulia, luontoa ja liikuntaa - Luoston lustikkaat keväthanget ja talven lumiset loma-ajat

Etusivu - Luosto
Lustikkaat keväthanget ja lumiloma Luostolla
Hiihtoloma Luostolla
Pääsiäinen Luostolla
Majoitusta Luostolla
Aurora Alert-revontulien hälytysjärjestelmä
Koronaturvallisuus Luostolla:

Liikuntaa ja rentoutumista Pyhä-Luoston kansallispuiston äärellä

Loma lustikkaiden keväthankien aikaan? Vai kenties alkutalvesta, hiihtoloma-aikaan tai pääsiäisenä? Milloin tahansa talven lomat ovatkaan, Luostolla nautitaan lumisesta luonnosta ja aidosta Lapista!

Luosto on tunnettu Pyhä-Luosto kansallispuistosta, Lampivaaran ametistikaivoksesta, loistavista ulkoilu mahdollisuuksistaan sekä kauniista Lapin luonnosta upeine revontulineen. Mahdollisuuksia on monia - Luoston lämmin ja kodikas tunnelma toivottaa sinut tervetulleeksi.

Luostolla voit nauttia helposta Lapin lomasta kodikkaassa ja monipuolisessa ympäristössä, jonne tekee mieli aina uudelleen ja uudelleen. Mieleenpainuvia kokemuksia ja talven aktiviteetteja riittää niin aktiiviseen kuin rauhallisempaankin lomailuun

Erityisesti Luoston maastohiihtolatuja kiitellään monipuolisuudestaan, vaihtelevista profiileista ja hyvistä taukopaikoista, joita on sopivin välein latujen varrella. Luostolla on yhtenäinen latuverkosta naapuritunturi Pyhän kanssa joten latukilometrejä kertyy yhteensä n. 150 km.

Maastohiihdon lisäksi Luostolla on voi myös lasketella ja Luoston takamaastot ovatkin monelle vapaalaskijalle tuttuja.

Tutustu paksupyöräilyyn!

LOISTAVA SIJAINTI KESKELLÄ AITOA LAPPIA, LÄHELLÄ ROVANIEMEÄ!

Luoston matkailukeskus sijaitsee keskellä Lappia, Sodankylän kunnassa, noin 90 minuutin ajomatkan päästä Rovaniemeltä pohjoisen suuntaan. Rovaniemeltä on Luostolle loistavat jatkoyhteydet, sillä Pyhä-Luosto bussilla pääsee Rovaniemeltä tunturiin neljä kertaa päivässä. Skibussi palvelee Finnairin, Norwegianin ja VR:n jatkoyhteyksinä.

Matkusta Luostolle- kulkuyhteydet

Majoitusvaihtoehtoja on useita mökeistä hotellimajoitukseen ja lasikattoisiin igluihin, joissa luonto on lähempänä kuin uskotkaan. Tutustu ainutlaatuisiin majoitus vaihtoehtoihin ja varaa oma talven lomasi Luostolle!

Varaa majoitus lomallesi!

Lustikkaat keväthanget ja lumiloma Luostolla

Luostolla lumesta ja talvesta nautitaan aina ensilumista pitkälle kevääseen! Luoston lustikkaat keväthanget jatkuvat aina huhtikuulle asti, jolloin hanget säkenöivät ja aurinko lämmittää!

Silloin kaamos on jo kaikonnut, aurinko paistaa täydeltä terältä ja vaatteittakaan ei tarvitse pukea montaa kerrosta. Ladut ja rinteet ovat edelleen hiihtokunnossa ja hankikelit ovat vielä mahdollisia. Tervetuloa Luostolle katsomaan kuinka luonto näyttää parhaita puoliaan aina ensilumista keväthangille!

Lapland Ski Luoston rinteet ovat avoinna 23.4. saakka ja latujen koneellinen kunnostus jatkuu 30.4. saakka lumitilanteen ja kelien salliessa.

Huhtikuussa järjestetään perinteisesti Martin Pilkki Luoston Ahvenlammen jäällä. Suosittu pilkkitapahtuma kerää tuhatpäisen yleisön ulos nauttimaan kauniista kevätpäivästä. Osallistu sinäkin!

Tutustu tarkemmin Luoston majoitustarjouksiin täällä.

Tutustu majoituvaihtoehtoihin


HIIHTOLOMA LUOSTOLLA

Ajoittuuko lomasi alkutalven hangille tai hiihtoloma-aikaan? Tervetuloa nauttimaan oikeasta talvesta Luoston pieneen ja rauhallisen tunturikeskukseen.

Lomaasi varten tarjolla on satoja mökkejä, lasi-igluja ja kaksi tasokasta hotellia. Pyhä-Luosto Matkailu Oy: Mökki Luostolta hiihtolomaviikoille alk. 590€. Katso tarkemmin Luoston majoitustarjoukset

Katso Äidin Puheenvuoron video: Miniloma Luostolla

Äidin Puheenvuoron Inari perheineen vietti miniloman Luostolla, katso Inarin Youtube-videolta, mitä kaikkea kivaa heidän lomaansa sisältyi:


Nauti päivistä lasketellen Luoston rinteillä, hiihtäen huippukuntoisilla laduilla, rentoudu Ametistikylpylässä tai tutustu ympäristöön oppaan johdolla! Piipahda myös Ametistikaivoksella.

Luoston Perherinnettä on uudistettu siten että pikkulaskija pääsee kokemaan uudenlaista vauhdin riemua turvallisesti, ja huomioon on otettu myös asiakas joka ei laske suksilla tai laudalla. Näkyvin uudistus on 40 metriä pitkä mattohissi ja sen vieressä sijaitsee myös uusi tuubimäki. Lisäksi alueelle tulee helppo ja turvallinen Mini Parkki monipuolisine presseineen ja pienine hyppyreineen.

Perherinteen seikkailureitin voi laskea koko perhe. Metsään raivattu reitti pysyy hyvässä kunnossa, ja turvallisena sillä se on rinnekoneella huollettavissa. Muutoinkin Luoston rinteillä on hiihtolomaviikoilla erilaisia hauskoja lumikisailuja, jossa hyvät palkinnot. Osallistuminen on maksutonta, mutta edellyttää hissilipun.

Luoston pulkkamäki siirretään myös Perherinteen alueelle ja on jatkossa valaistu.

Ravintola Punaketussa on luvassa bingoa, kasvomaalausta ja maukkaita erikoistarjouksia lapsiperheille. Lapland Hotels Luostotunturissa perheen pienimmät saavat näyttää laulutaitonsa lasten karaokessa.

Rinneravintola Ski Knööli ja välinevuokraamo on avoinna päivittäin klo 10-17.

Luoston rinnealuetta kehitetään, tutustu tuleviin uutuuksiin!

Tutustu hiihtolomaviikko 8 ohjelmaan.

Tutustu hiihtolomaviikko 9 ohjelmaan.

Tutustu hiihtolomaviikko 10 ohjelmaan.

PÄÄSIÄINEN LUOSTOLLA 14.-18.4.2022

Anna kevätauringon lämmittää ja tule ulkoilemaan Luoston tunturimaisemiin! Laduista ja rinteistä nautitaan pitkälle huhtikuuhun ja Pyhä-Luoston kansallispuisto tarjoaa monet reitit kuljettavaksi lumikengillä ja fatbikeillä.

Voit käydä etsimässä oman onnen ametistisi Lampivaaran Ametistikaivoksella.

Luosto Ski rinteet avoinna to-su klo 10-18.

Hissilippu ja välinevuokrahinnasto- tutustu Lapland Hotelsien sivulla!

Rinneravintola Ski Knööli palvelee ja vuokraamo avoinna päivittäin.

Pääsiäisen aikaan Luoston alueen ravintolat palvelevat pääsiäisen viettäjiä. Tutustu tarjontaan.

Majoitusta mökissä, hotellissa tai huoneistossa.

Katso pääsiäisen ohjelma!

MAJOITUSTA TALVELLE JA KEVÄTHANGILLE

Luostolla sijaitsee kaksi loistotason hotellia: Lapland Hotel Luostotunturi ja Santa's Hotel Aurora. Molemmat Luoston hotellit sijaitsevat aivan Luoston ytimessä, lyhyen matkan päässä hiihtoladuista, kävelyreiteistä ja rinteestä. Leppoisaa kylpylätunnelmaa sekä hemmottelua kaipaavat valitsevat Lapland Hotel Luostotunturin. Laatuaikaa kahden kesken voi puolestaan viettää Santa's Hotel Auroran tunnelmallisissa hotellihuoneissa, joissa kaikissa huoneissa on sauna ja puolessa huoneissa lisäksi takka.

Santa's Hotel Aurorassa, kansallispuiston kupeessa voit yhdistää arktisen taivaan valojen ihailun sekä löylyhetken omassa hotellihuoneessa.

Santa's Hotel Aurorasta löytyy 30 tunnelmallista saunallista huonetta sekä kymmenen lasi-iglua. Lasikattoiset iglut mahdollistavat revontulten ihailun omasta sängystä käsin ja sijaitsevat kätevästi hotellin välittömässä läheisyydessä Luoston keskuksessa.


Mökki Luostolta on hyvä majoitusvaihtoehto, mikäli etsit mökin tuomaa omaa rauhaa, tunnelmallisia iltoja takkatulen äärellä, oman saunan löylyjä ja lappilaista mökkitunnelmaa. Luostolta voit varata perinteisen kelomökin tai huoneiston. Orresokan alueella kelorakentamiseen yhdistyy luonnonmateriaaleina kivi- ja puurakentaminen. Kelokylässä palvelut ovat helposti kävelyetäisyydellä kun taas Orresokassa pääset nauttimaan huikeasta tunturinäkymästä sekä ulkoilureittien läheisyydestä.

Pyhä-Luosto Matkailu Oy: Mökki Luostolta hiihtolomaviikoille alk. 590€. Katso tarkemmin Luoston majoitustarjoukset.

Pyhän ja Luoston matkailualueet tarjoavat ensimmäisenä maksuttoman revontulihälytyksen matkailijoille.

Henkeäsalpaavan kauniit revontulikuvat ovat jo pitkään ihastuttaneet sosiaalisessa mediassa. Yhden onnistuneen kuvan ottamisen taustalla on kuitenkin useiden tuntien valmistelutyöt. Nyt revontulien kuvaaminen helpottuu huomattavasti, sillä Aurora Alert Realtime vahtii taivasta puolestasi ja antaa hälytyksen, kun revontulet ovat taivaalla näkyvissä.

Anna Aurora Alertin vahtia taivasta puolestasi, aktivoi järjestelmä puhelimeesi tästä!

Lue lisää Aurora Alert Realtime-revontulien hälytysjärjestelmästä luosto.fi-sivuilta.

Olemme tehneet parhaamme, että voit lomailla alueella turvallisesti. Huomioithan sinäkin lomallasi koronaturvallisuustekijät:

  • Matkusta vain terveenä.
  • Hakeudu välittömästi testiin, jos on oireita. Älä liiku oireisena missään julkisilla paikoilla.
  • Pidä turvavälit.
  • Käytä kasvomaskia.
  • Yski oikein.
  • Muista käsihygienia.
  • Seuraa tilannetta.

Tutustu Luoston koronainfo-sivuun, jotta varmistamme sujuvan ja turvallisen loman tunturikeskuksessamme.