Luoston kevättalvi

12.3.-1.5.2022. Nopeasti pitenevät päivät, mutta hitaasti hupenevat hanget.

Nauti Lapin kevättalven monipuolisista ulkoilukeleistä Luostolla

Pyhä-Luostolla valoa ja lämpöä on päivä päivältä enemmän, mutta yöpakkasten ansiosta talvi pitää Luostoa vielä pitkään otteessaan. Toisinaan jopa toukokuulle jatkuva kevättalvi on parasta hiihto- ja lasketteluaikaa. Vaikka Luosto antaa hyvää mieltä vieraillemme ympäri vuoden, kevättalven aurinkoisina päivinä laduilla ja rinteillä näkyy vielä tavallistakin enemmän leveitä hymyjä. Leppoisa tunnelma yhdistettynä hohtaviin hankiin ja poskia lämmittäviin auringonsäteisiin saa palaamaan Luostolle yhä uudestaan.

Villi, mutta niin lempeä - tekemistä Luostolla

Valkoiset tunturinlaet piirtyvät uljaina sinistä taivasta vasten ja pakkasöiden kovettama hanki suorastaan häikäisee. Helpoin tapa tutustua lumiseen erämaahan on lähteä lumikenkäretkelle. Rauhallisesti edetessä ehdit hyvin huomata kuvauksellisimmat kohteet reitin varrelta. Koko päivän retkellä voit pysähtyä syömään eväitä laavulle tai suunnata vaikka Torvisen majalle viettämään vaivattoman kahvi- tai lounastauon.

Öisin riittää vielä pakkasen lisäksi muitakin talvisia ilmiöitä. Revontulikausi päättyy vasta huhtikuun lopulla, ja sitä ennen taivas voi leiskua jopa komeammin kuin keskitalvella. Kun aktivoi puhelimeen maksuttoman, Aurora Alert Realtime -hälytysjärjestelmän, voi odotella niitä vaikka takkatulen äärellä. Jos olet haaveillut revontulten ihailusta mukavasti sisätiloissa, Luostolla siihenkin on mahdollisuus. Lasikattoisessa iglussa olet keskellä talvista maisemaa, kaikki mukavuudet käden ulottuvilla.

Vauhtia, mutta rentouttavia nautintoja

Luoston kevättalvi tarjoaa tekemistä niin vauhdikkaasta menosta pitäville kuin elämästä nautiskelijoillekin. Luoston leppoisilla rinteillä viihtyvät aloittelevat laskettelijat ja perheen pienimmät. Lisää haastetta kaipaavien kannattaa testata naapuritunturi Pyhän tarjonta. Hiihtäjille Luoston kevättalvi on varsinainen paratiisi. Pyhä-Luoston hyvin huollettu latuverkko kattaa yli 150 kilometriä, ja latujen varrelta löytyy latukahviloita ja laavuja, joissa levähtää. Kevättalven kauniissa säässä voi hiihdellä naapuritunturi Pyhälle saakka – ja ajella takaisin Luostolle bussilla, jos siltä tuntuu.

Luostolta löytyy myös koiralatuja lemmikin kanssa hiihtämisestä nauttiville ja talvipyöräilyreittejä useamman kymmenen kilometrin verran. Villejä elämyksiä eläinten ystäville tarjoavat tilavierailut, joilla voi tutustua iloisin huskyihin tai Lapin tunnuseläimeen, puolikesyyn poroon.

Talvisessa tunturissa vietetyn päivän vastapainoksi on aika antautua hemmoteltavaksi Luoston ametistikylpylän lempeissä poreissa tai kunnon löylyissä. Tarjolla on myös rentouttavia hyvinvointipalveluita. Päivän kruunaa herkullinen illallinen valmiiksi kateussa pöydässä. Tutustu Luoston ravintolatarjontaan ja valitse suosikkisi!

Pyhä-Luosto - Ikuinen, mutta hetkessä kiinni

Ikivanha tunturijono ja lumen peittämä maisema ovat olleet täällä kauan ennen ihmistä. Lampivaaran ametistikaivos kertoo alueen geologiasta elämyksellisellä tavalla: muistoksi saat tunturin kyljestä itse kaivamasi jalokiven. Luonnosta ja historiasta kiinnostuneiden kannattaa pistäytyä Pyhällä luontokeskus Naavassa, josta saa ajankohtaisen tiedon Pyhä-Luoston kansallispuiston reiteistä ja olosuhteista.

Luoston kevättalvi tarjoaa ihanteelliset olosuhteet lumiaktiviteeteille ja talvisille luontoretkille, mutta samalla voit nauttia nykyajan mukavuuksista. Talvien säilyminen on meille sydämen asia. Siksi panostamme Luoston kehittämisessä ekologisuuteen ja kestävyyteen.

Tule lomalle Luostolle, keskelle Lappia

Tule lomalle Luostolle, keskelle Lappia. Luosto on hyvä lomakohde mihin vuodenaikaan tahansa. Kulkuyhteydet Luostolle ovat hyvät, tulitpa sitten omalla autolla, lentäen tai junalla. Rovaniemen lento- ja junasemilta on päivittäiset jatkoyhteydet bussilla, samoin Kittilän lentoasemalta on viikottainen bussiyhteys Luostolle.

 • Lentäen

  Lennä helposti Rovaniemelle ja jatka SkiBussilla Luostolle. Kittilän lentokentältä on viikottainen yhteys Luostolle.

  Sulje
 • Junalla

  Saavu Rovaniemen tai Kemijärven rautatieasemalle ja jatka matkaasi SkiBussilla tunturiin.

  Sulje
 • Taksit ja Tilausliikenne

  Taksit ja tilausliikenne kuljettavat sinut aina perille asti.

  Sulje
 • Linja-autolla

  SkiBussilla pääset Luostolle päivittäin Rovaniemen junilta ja lennoilta. Talvikausina SkiBus yhteys on 4 kertaa päivässä, kesäkaudella pikavuoro kaksi kertaa päivässä. SkiBus-aikataulusta löydät lennot ja junat joilta yhteys tunturiin onnistuu.

  Katso aikataulut ja varaa matkasi

  Sulje
 • Autolla

  Aja autolla E75 tai E63 tietä pitkin Luostolle ihastellen Lapin maisemia.

  Sulje
 • Luoston majoitustarjoukset

  Valitse itsellesi sopivin vaihtoehto alla olevista tarjouksista ja varaa Luosto lomasi!