Luoston korona-info

LOMAILU LUOSTOLLA

Jos suunnittelet lomaa Luostolle tulevana kesänä/ syksynä 2020, niin varmistathan ystävällisest luosto.fi/aukioloajat, mitkä alueen palvelut ovat saatavilla. Vallitseva koronatilanne voi vaikuttaa alueen palveluihin ja aukioloaikoihin.

Tapahtumat (Sodankylän Elokuvajuhlat, Luosto Soi!, Nuorten Luosto Classic), on peruttu hallituksen ohjeistuksen mukaisesti 31.7.2020 saakka.

Noudatathan lomaillessasikin THL:n ohjeistusta:

 • Vältä ihmisjoukkoja ja tungoksia ja pidä vähintään metrin etäisyys kanssaihmisiin. Erityisesti taukopaikoilla ja käyntikohteissa.
 • Pese kädet vedellä ja saippualla usein ja huolellisesti, ainakin 20 sekunnin ajan.
 • Käytä alkoholipohjaista käsihuuhdetta, jos et voi pestä käsiäsi.
 • Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.
 • Yski ja aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan ja laita nenäliina heti roskiin. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yksi tai aivasta hihaan, älä käsiisi.

   EPÄILETKÖ TARTUNTAA?

   Jos Luoston alueella ollessasi epäilet hoitoa vaativaa koronavirus- tai kausi-influenssatartuntaa, ota heti yhteyttä terveydenhuoltoon puhelimitse ja toimi saamiesi ohjeiden mukaan. Sodankylän kunnan koronaneuvonta p. 040 128 5295, neuvonta on avoinna päivittäin klo 8-21. Älä levitä mahdollista virusta vierailemalla terveyskeskuksessa, vaan odota ja toimi puhelimitse saamiesi ohjeiden mukaan.

   Myös kausi-influenssan epidemia on nyt alkanut Lapin sairaanhoitopiirin alueella. Käsi- ja yskimishygienian tehostaminen on suositeltavaa koko väestön keskuudessa infektioiden leviämisen estämiseksi. Jos sinulla on normaaleja flunssaoireita, voit toimia kotihoito-ohjeiden mukaan ja olla yhteydessä omaan esimieheesi ja työterveyshuoltoon sairasloma-asioissa. Vältä läheisiä ihmiskontakteja ja liikkumista ihmisjoukoissa.

   Ajankohtaiset tiedot virukseen liittyen: Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronavirussivusto


   Tutustu myös THL:n ohjeisiin Koronavirustiedotteet matkailijoille -sivustolla.