Luoston tunturiloma perheille

Tutustu vastakohtien Luostoon koko perheen kesäisellä tunturilomalla

Talvinen Luosto on monelle tuttu, mutta oletteko jo tutustuneet tunturin kesään? Karu ja kaunis, villi mutta lempeä ja ikuinen mutta tässä hetkessä elävä Luosto tarjoaa paljon koettavaa myös lumettomaan aikaan. Lisää tekemistä löytyy 25 km pitkän Tunturitien toisesta päästä, Pyhältä. Tunturitie yhdistää vastakohtien Pyhä-Luoston ja sen varrelta löytyy kaksin verroin elämyksiä koko perheelle.

Lue alta lisää ja kerro meille, mitä teidän perheenne tekisi kesäisellä Luoston-lomalla. Vastanneiden kesken arvomme timanttisen palkinnon: Lampivaaran ametistikaivoksen osakkeen, jonka osakekirjakin on ainutlaatuinen taideteos.

Karu, mutta niin kaunis

Luoston tunturijonon laet erottuvat majesteettisina soiden ja metsien keskeltä. Paras paikka Luoston maisemien ihailuun on Ukko-Luoston huippu, jolle nousemista helpottavat rinteeseen rakennetut portaat. Maisematasanteella levähdetään näkymiä ihastellen ja paluumatka onkin sitten pelkkää alamäkeä. Ahvenlampi Luostotunturin kyljessä johdattaa retkeilyn maailmaan pienimmätkin kulkijat; sen kiertäminen onnistuu helposti lastenvaunuilla. Tunturitien toisessa päässä Pyhällä maisemahissi vie koko porukan vaivattomasti tunturin laelle asti.

Villi, mutta niin lempeä

Luostolla voi kohdata monenlaisia eläimiä kesyistä villeihin ja suurimmasta pienimpään. Pyhä-Luosto kansallispuiston tunnuseläin, utelias kuukkeli, pyrähtää tervehtimään laavulla eväitään nauttivia retkeilijöitä. Jaakkolan porotilalla tutustutaan lähietäisyydeltä Lapin tunnetuimpaan eläimeen ja perinteiseen elinkeinoon. Koirafanin suosikkikohde löytyy Tunturitien puolivälistä Arctic Husky Farmilta, jossa voi vierailla myös kesällä. Pyhällä puolestaan voi tutustua hevosiin ja maastoratsastukseen.

Pyhän uutuus huimapäille on kesäkuussa 2021 avattava Pyhäkuru seikkailupuisto. Lempeämpää menoa tarjoavat Luoston Ametistikylpylän rentouttavat aallot ja poreet.

Ikuinen, mutta hetkessä kiinni

Luoston tunturit ovat jäänne maailman vanhimpiin kuuluvasta vuorijonosta. Muinaisten vuorten uumenissa syntyi miljoonien vuosien kuluessa ametisteja, joita pääsee kaivamaan omin käsin Lampivaaran ametistikaivoksessa. Alueen historiasta ja nykypäivästä kertoo luontokeskus Naavan näyttely Pyhän matkailukeskuksen ytimessä, Tunturitien toisessa päässä.

Historian ja luonnon lisäksi Luosto tarjoaa kattavasti palveluja ja aktiviteetteja, joiden kehittämisessä painotetaan kestävyyttä ja vastuullisuutta. Haluamme, että Luosto on olemassa myös tuleville sukupolville.

Osallistu arvontaan

Miten teidän perheenne viettäisi lomaa kesäisellä Luostolla? Vastaa ja voit voittaa Lampivaaran ametistikaivoksen osakkeen (arvo 270 €). Tutustu arvonnan sääntöihin.

Form 434319193 > to be rendered here.

Toteutettu TEMin kautta Alueiden matkailuelinkeinon elpymistä edistävällä hankerahoituksella #matkailualueetnousuun. Tutustu tarkemmin.