Uudenvuoden tulishow ja soihtulasku Pyhällä

31.12 — 1.1.2019

Vuosi 2018 huipentuu Pyhällä tulitaideshow´hun ja soihtulaskuun

Edit 31.12.2018 klo klo 14.30: Illaksi on luvattu lumimyrskyä, joka saattaa aiheuttaa muutoksia illan ohjelmaan, jotta se voidaan toteuttaa turvallisesti. Soihtulasku saatetaan laskea valojen kanssa.

*****************

Pyhätunturin Hiihtokoulun järjestämä perinteinen soihtulasku lasketaan Polar-rinnettä pitkin klo 23:55.

Tulishow klo 00:00 Calle-Talon edustalla. Tulishow´sta vastaa rovaniemeläinen tulitaideryhmä Palavat.

Huomioithan, että tulishow´ta pääsee seuraamaan ainoastaan Calle-talon edustalta. Soihtulaskua voi seurata sekä Calle-talon edustalta että Polar-rinteen (4)juurelta, ravintola Huttu-Uulan edustalta.

Pyhällä halutaan juhlia vuodenvaihdetta ympäristöystävällisemmin, joten ilotulituksen tilalla nähdään ensimmäistä kertaa tulitaideshow. Ilotulitteiden säihke on metallihippujen ansiota, ja räjähdyksessä eri metallit (mm. titaani, litium ja alumiini) laskeutuvat alas maahan ja vesiin. Raketit sisältävät myös ruutia, joka koostuu rikistä, hiilestä ja kaliumnitraatista. Pyhä haluaa tehdä oman osuutensa, jotta näiden ympäristölle haitallisten kemikaalien päätyminen tunturin luontoon vältetään. Ilotulitteiden ampuminen heikentää hetkellisesti myös ilmanlaatua ja roskaa ympäristöä. Monet eläimetkään eivät viihdy paukkeessa.

Uudenvuoden yö jatkuu tulishow´n jälkeen Carlsberg Housessa.

Onnellista uutta vuotta 2019!