Junior Backcountry by Antti Autti

torstai 27.2.2020 klo 10.00–13.00

JUNIOR BACKCOUNTRY BY ANTTI AUTTI

Pyhän Free'kend-lähettiläs ja yhteistyölaskija Antti Autti tuntee Pyhän ja sen takamaastot kuin omat taskunsa. Nyt kaikilla 8–17-vuotiailla on mahdollisuus päästä tutustumaan Pyhän vapaalaskuun Antin kanssa. Antti ja juniorit tutustuvat vapaalaskun iloihin hiihtolomaviikoilla 8, 9 ja 10. Vain huoltaja voi ilmoittaa juniorin mukaan. Retket järjestetään hiihtolomaviikoilla torstaisin klo 10.00–13.00 ja hinta retkelle on 60€/juniori. Jokaiselle retkelle mahtuu mukaan kahdeksan junioria.

Osallistua voi lumilaudalla tai suksilla. Antti Autti laskee lumilaudalla ja Pyhätunturin Hiihtokoulun ohjaaja osallistuu päivään suksilla. Vahva rinnelaskutaito on edellytyksenä osallistumiseen.

Ilmoittautuminen on kaksivaiheinen

1. Hoida maksu (60 €/juniori) kuntoon "ILMOITTAUTUMINEN"-sivupalkissa.

2. Tee varsinainen ilmoittautuminen täällä. Ilmoittautumista varten tarvitset maksutunnuksen numeron.

Laskupäivän aikana käydään läpi vapaalaskuun liittyvää turvallisuutta ja sitä, miten rinteissä ja niiden ulkopuolella kannattaa laskea. Ryhmä pohtii yhdessä Antin kanssa, millaisia muotoja maastosta löytyy, miten omaa vauhtia tulee säädellä erilaisissa laskuympäristöissä sekä miten ennakoida ja mukautua yllättäviinkin olosuhteisiin. Maaston ja lumen lukutaito kehittyvät varmasti näillä sessareilla. Juniorit tutustuvat myös lumiturvallisuusvälineisiin, jotka ovat lainattavissa maksuttomasti.

Turvallisen laskemisen lisäksi juniorit saavat vinkkejä laskutekniikkaan. Vapaalasku on kokonaisvaltaista puuhaa, joten ryhmä käy myös hakemassa laskutatsia niin rinteillä kuin miniparkissakin. Päivä ei siis ole ainoastaan puuterilumen metsästämistä ja pöllyttämistä, vaikka tietysti puuterilasku on sitä, mitä kaikki vapaalaskijat haluavat aina tehdä. Monipuolinen päivä uusien laskukavereiden kanssa ja ammattilaskijoiden opastuksella.

Juniorilla tulee olla:

- Vahva rinnelaskutaito
- Välineet: lumilauta tai sukset, kypärä
- Lumiturvallisuusvälineet: piippari, lapio, sondi (lainattavissa maksuttomasti)
- Reppu lumiturvallisuusvälineille
- Vähintään kolmen tunnin hissilippu
- Suosittelemme vakuutusta, joka kattaa merkittyjen rinteiden ulkopuolella laskemisen

Päivän ohjelma:
Klo 10.00 Tapaaminen Ravintola Coloradon baarissa
- Tutustutaan lumiturvallisuusvälineisiin. Käydään läpi muut turvallisuusasiat ja päivän ohjelma sekä katsotaan Junior Backcountry with Antti Autti -elokuva. Huoltaja voi olla mukana.

Klo 10.30 Sessarit alkaa
- Ohjelma mukautuu osallistujien taitotason, mielenkiinnon ja vallitsevien olosuhteiden mukaan.

Klo 13.00 Sessarit päättyy

Oikeudet muutoksiin pidetätetään.