Nuorten Luosto Classic

27.7 — 4.8.2019

Nuorten Luosto Classic 28.7.-4.8.2019

Nuorten LuostoClassic on nuorille lappilaisille muusikoille suunnattu orkesterileiri kapellimestari Erkki Lasonpalon ja taiteellisen johtaja Laura Raudaskosken suunnittelemalla ohjelmistolla. Sen päätehtävä on valmistella viikon kestävän orkesterileirin aikana konsertillista musiikkia Nuorten LuostoClassicin pääkonserttiin lauantaiksi 3.8.2019.

Tulevan ohjelmiston kulmakivenä on Bartokin Romanialaiset tanssit. 

Ohjelmistossa on myös Erkki Lasonpalon sovittama Lapin äidin kehtolaulu variaatioineen. Jousisoittajia hellitään myös kahden Sibeliuksen kappaleenviulusolistikappalein. Toinen on Mazurka, toinen Romanssi, josta löytyy sovitussooloviululle ja jousiorkesterille. 

Pääkonsertin lisäksi suunnitellaan yhteistä konserttia samaan aikaan Aittakurussa soivan Pyhä Unpluggedin kevyemmän musiikin ja musiikkityylien fuusion merkeissä. 

Perinteisesti nuorten orkesteri soittaa myös pienempinä kamarimusiikkikokoonpanoina ympäri Luosto-Pyhätunturia – niin luonnossa kuin sisätiloissa mm. Revontulikappelissa yhdessä Rovaniemellä soivan Suomitaly-leirin kansainvälisten vieraiden ja Luostolle saapuvan nuorten sinfoniaorkesteri Vivonsoittajien kanssa. 

Leirin opettajien lisäksi myös Lapin kamariorkesteri tulee olemaan mukana viikon tapahtumissa. Nuorten sinfoniaorkesteri Vivo tulee pitämään samaan aikaan vuosittaisen leirinsä Luostollle ja soittaa pääkonserttinsa Ukkoluoston lavalla sunnuntaina 4.8.2019.

Vuonna 2019 Vivon toimintaa pyritään lisäämään ja laajentamaan uusille areenoille, mistä merkittävimpänä ja näkyvimpänä toimenpiteenä on yhteistyö Nuorten LuostoClassicin kanssa.

Leirin konsertit:

torstaina 1.8.2019 Revontulikappelissa Nuorten LC-leirin opettajien ja
oppilaiden konsertti

perjantaina 2.8.2019 Musiikillinen luontovaellus Ahvenlammen ympäristössä (päivällä) ja Suomitaly konsertti Ahvenlammella

lauantaina 3.8.2019 Nuorten LC-pääkonsertti. 

sunnuntaina 4.8.2019 Vivo soi yhdessä Nuorten LC:n ja Suomitalyn kanssa Ukko-Luostolla

sunnuntaina 4.8. Suomitalyn pääkonsertti Ukko-Luostolla

Huom! Alustava ohjelma. Oikeudet muutokset pidätetään.