Nuorten Luosto Classic

1. — 4.8.2019

Nuorten Luosto Classic 1-4.8.2019

Nuorten LuostoClassic on nuorille lappilaisille muusikoille suunnattu orkesterileiri kapellimestari Erkki Lasonpalon ja taiteellisen johtaja Laura Raudaskosken suunnittelemalla ohjelmistolla. Sen päätehtävä on valmistella viikon kestävän orkesterileirin aikana konsertillista musiikkia Nuorten LuostoClassicin pääkonserttiin sunnuntaiksi 4.8.2019.

Tulevan ohjelmiston kulmakivenä on Bartokin Romanialaiset tanssit. 

Ohjelmistossa on myös Erkki Lasonpalon sovittama Lapin äidin kehtolaulu variaatioineen. Jousisoittajia hellitään myös kahden Sibeliuksen kappaleenviulusolistikappalein. Toinen on Mazurka, toinen Romanssi, josta löytyy sovitussooloviululle ja jousiorkesterille. 

Pääkonsertin lisäksi suunnitellaan yhteistä konserttia samaan aikaan Aittakurussa soivan Pyhä Unpluggedin kevyemmän musiikin ja musiikkityylien fuusion merkeissä. 

Perinteisesti nuorten orkesteri soittaa myös pienempinä kamarimusiikkikokoonpanoina ympäri Luosto-Pyhätunturia – niin luonnossa kuin sisätiloissa mm. Revontulikappelissa yhdessä Rovaniemellä soivan Suomitaly-leirin kansainvälisten vieraiden kanssa. 

Leirin opettajien lisäksi myös Lapin kamariorkesteri tulee olemaan mukana viikon tapahtumissa. 

Leirin konsertit:

  • To 01.08. Luoston nuoret ja aikuiset muusikot konsertoivat klo 19.00 Revontulikappelissa vapaaehtoinen ohjelmamaksu.
  • Pe 02.08. Musiikillinen luontovaellus Ahvenlammen ympäristössä klo 13.00 Ahvenlampi, Luosto. Luoston nuoret muusikot ja Kairankutsu. Liput 20 €.
  • Pe 02.08. Kamarikonsertti – Suomitaly  klo 18.00 Ahvenlampi, Luosto. Vapaa pääsy.
  • Su 04.08. Nuorten LuostoClassic-orkesterileirin pääkonsertti klo 13.00 Aittakuru.  Liput 25 €.
  • Su 04.08. Suomitaly - musiikkitapahtuman pääkonsertti klo 16.00 Revontulikappelissa. Vapaa pääsy


    Oikeudet muutokset pidätetään.