Syysloma Luostolla, viikko 42

16. — 23.10.2021

Tervetuloa koko perheen voimin viettämään syyslomaa Luoston kauneisiin maisemiin.

Syyslomalla voi vierailla vaikka Lampivaaran ametistikaivoksessa tai ametistikylpylässä. Haasta perheesi frisbeegolfiin Luoston uudessa DiscGolfParkissa tai reippaile Ahvenlammen ulkoilureitillä.

Syyslomien aikaan ametiskylpylä on avoinna päivittäin klo 10:00-21:00.
Lapland Hotels Luostotunturin ravintola Bistro palvelee päivittäin a la carte listalla klo 12:00 -21:30.

Opastetut ametistikaivosvierailut tasatunnein klo 11-15. Liput kahviolta 19,50€/aikuinen ja 10€/lapsi. Perhelippu (2 aik. + 2 lasta) 49 €. Lampivaaran kahvio on avoinna tiistaista lauantaihin klo 10:30-15:00.

Luosto DiscGolfPark on 18-väyläinen AA1-luokan rata. Tunnin mittainen Luoston lenkki soveltuu erinomaisesti lapsiperheille. Mikäli sinulla ei ole omia kiekkoja voit hakea 50 € panttia vastaan kiekkosetin Lapland Hotel Luostotunturista, tai Santa's Hotel Aurorasta .

Lapland Hotels Luostotunturin kupeessa sijaitsevan Ahvenlammen ympäri kieltää ulkoilureitti, joka sopii myös lastenvaunuilla kuljettavaksi, eväshetken voi pitää Ahvenlammen laavulla tulistellessa. Muita hyviä tulistelu- ja retkipaikkoja ovat muun muassa Tikkalaavu, Rykimäkeron kota, ja Lampivaaran laavu. Katso tarkemmat reittikuvaukset luontoon.fi-sivustolta.

Lähikätköilyä Luoston maisemissa

Lähikätköilyssä kätköt on piilotettu taajama-alueelle, jotta koko perheen on helppo osallistua kätköjahtiin. Ahvenlammen ympäristöstä, kävelyreitin varrrelta, löytyy useita kätköjä, ja soveltuu eritoten lapsiperheille. Vähän kauempana olevat kätköt saavuttaa nopeasti vaikkapa fättärillä.

Kätköissä on pieni muovirasia joissa on lokivihko. Voit halutessasi kirjoittaa vihkoon nimesi ja päivämäärän jolloin olet löytänyt sen. Muista laittaa rasia takaisin kätköön jotta seuraavat etsijät löytäisivät rasian.

Täältä löytyy kartta lähikätköilyä varten.