Syyslomaviikko 42 Pyhällä

10. — 17.10.2020

TERVETULOA KOKO PERHEEN VOIMIN VIETTÄMÄÄN SYYSLOMAA PYHÄLLE!

Syyslomalla mökki-ja hotellimajoituksen hinnat eivät päätä huimaa, reissulle voi ottaa mukaan vaikka isovanhemmat! Päivällä aika kuluu mukavasti perheen pienillä retkillä Pyhä-Luoston kansallispuistoon. Isokurun laavu on mainio retkipaikka, jossa voi paistaa makkaraa ja nauttia omia eväitä. Parhaat neuvot reiteille saa luontokeskus Naavasta. Naavassa käydessä kannattaa tutustua myös maksuttomaan luontonäyttelyyn.

Nähtävää ja koettavaa syyslomalla:

  1. VieraileLampivaaran Ametistikaivoksella.
  2. Pulikoi Lapland Hotels Luostotunturin ametistikylpylässä Luostolla.
  3. Tulistele. Hyviä tulipaikkoja ovat esimerkiksi Isokurun kota ja Tiaslaavu. Kysy retkiohjeet tarkemmin Naavasta.
  4. Bongaa revontulet. Paranna todennäköisyyttäsi nähdä revontulet, ja aktivoi puhelimeesi paikallinen Aurora Alert Realtime-revontulien hälytysjärjestelmä.
  5. Koe Pyhän huippu. Pyhän huipulle pääset kävellen tai pyörällä huoltotietä pitkin, ja upeiden maisemien lisäksi huipulta löytyy mm 360-maisemalava, Tunturinvartijan maisematupa, sekä Huttu-Ukon taidereitti.

Ravintolapalvelut

Luontokeskus Naavan yhteydessä palvelee Cafe Loimu jossa tarjolla lounas seisovasta pöydästä päivittäin klo 11-16. Lisäksi syyslomaviikoilla Cafe Loimu avoinna klo 10-21.

Syyslomilla Sporttibaari on avoinna joka päivä, tarjolla on pubi-ruokaa,eli hampurilaisia, siipiä, koreja ja pizzoja yms, karaokea ja mukavaa yhdessäoloa koko perheen voimin. Tositietäjän tietovisaan ja musabingoon pääsee myös nuoriso osallistumaan vanhempien kanssa.

Ravintola Huttuhippu ja Huttu-Pub ovat avoinna ti-ke klo 13-22 ja to-la klo 13-24. Keittiö avoinna klo 13-22. Torstaisin Huttu-Pubissa legendaarinen bingo klo 21.00

Lähikätköily - hauskaa ajanvietettä koko perheelle!

Lähikätköilyssä kätköt on piilotettu taajama-alueelle, jotta koko perheen on helppo osallistua kätköjahtiin. Pyhän 12 kätköä on piilossa eri puolilla keskusta, joista ensimäiset sijaitsevat luontokeskus Naavan ja Polarin läheisyydessä.

Kätköissä on pieni muovirasia joissa on lokivihko. Voit halutessasi kirjoittaa vihkoon nimesi ja päivämäärän jolloin olet löytänyt sen. Muista laittaa rasia takaisin kätköön jotta seuraavat etsijät löytäisivät rasian.

Täältä löytyy kartta lähikätköilyä varten