The Lost Spell – Escape Pyhä

17.2 — 7.3.2020

Escape Pyhä -tapahtuma tekee Pyhän hiihtokeskuksesta hiihtolomien ajaksi ison pakohuoneen, missä arvoitukset kuljettavat laskijaa pitkin tunturia. Pelaajat yrittävät pelastaa Pyhätunturin löytämällä Huttu-Ukon kadonneen loitsun.

Liikkuminen pelialueella vaatii voimassaolevan hissilipun sekä laskuvälineet. Seikkailu maksaa 15 €/henkilö. Peli pelataan pääasiassa rinnealueella. Peli on mahdollista pelata laskematta mustia rinteitä, jos vain jaksaa hiihdellä tai kävellä hieman enemmän.

Ratkaise arvoitus ja pelasta Pyhä

Huttu-ukko on mahtavaluonnonolento, Pyhän seudun vartija. Viimeisen vuosisadan aikana Huttu-ukko onsuruissaan seurannut, miten ihmisten ja luonnon välinen kuilu on kasvanut. Hänyrittää saada huomiota nostamalla lumihiutaleet tanssimaan, sytyttämällä ruskaakauniisti hohtamaan ja kutsumalla revontulia. Luontotarvitsee rakkautta, mutta ihmisen huomio on ohimenevä.

Huttu-ukko päättää että on aika ravistaaLapin-kävijöitä hereille. Hän aikoo laittaa maan järisemään niin, että koko Kultakero romahtaa. Hän on kuitenkin huomannut, että vielä löytyy ihmisiä,jotka näkevät hänen viestinsä ja pystyvät ottamaan häneen yhteyttä. Niinpä hänon päättänyt järjestää kokeen. Hän on jättänyt viestejä eri puolille Kultakeroatoivoen, että joku löytäisi ne ja pystyisi yhdistämään ne pyhäksi loitsuksi,jolla häntä lepytetään. Ongelmana on vain, että Pakkasnoita, joka asuuviereisessä Noitatunturissa, on saanut vihiä Huttu-ukon aikeista. Noitatoivookin, että koko Kultakero häipyisi, koska silloin Noitatunturi olisiseudun vaikuttavin tunturi. Niinpä Pakkasnoita on ovelasti piilottanut Huttu-ukonjättämät viestit ihmisille.

Ainoa toivomme on nyt, että löytyisi fiksuja ihmisiä,jotka noidan tempuista huolimatta pystyisivät löytämään Huttu-ukon viestittunturin laelta, yhdistämään ne loitsuksi ja näin lepyttämään Ukkoa. Kiire on – emme voi tietää, milloin Ukon kärsivällisyys loppuu ja tunturi romahtaa.

Yhteistyössä:

Image result for escape room helsinki

Oikeudet muutoksiin pidätetään.