The Original Free´kend

31.3 — 3.4.2022

Vapaalaskijoiden viikonloppu Pyhällä

The Original Free´kend kuuluu kaikille, joita merkittyjen rinteiden ulkopuoliset maastot kutsuvat. Tapahtuman ydin muodostuu kolmesta kilpailusta: Huttu-Ukko Challengesta, Poker Randosta ja legendaarisesta Aittakurun vapaalaskukisasta. Kisakokonaisuuden voittajat palkitaan Kukkulan Kuninkaallisina.

Pitkän viikonlopun aikana myös lasketaan hyvässä seurassa hiihtokeskuksen hisseiltä saavutettavilla vapaalaskualueilla ja opitaan uutta Suomen taitavimmilta vapaalaskijoilta. Alustava ohjelma löytyy ohesta.

ILMOITTAUDU MUKAAN

Osallistumismaksut 2021:
Juniorit (7–16 v.): 55 € 28.2.2021 saakka, 70 € 1.3.2021 lähtien.
Aikuiset: 110 € 28.2.2021 saakka, 130 € 1.3.2021 lähtien.

Sopivaa ohjelmaa löytyy sekä ensikertalaisille että kokeneille vapaalaskijoille. Laskuvälineenä voi olla lumilauta, alppisukset tai tellut. 7–16-vuotiaat juniorit kisaavat samoissa kisoissa aikuisten kanssa, mutta heille on omat vapaalaskusessarinsa. Ohjelmissa on rajoitetusti paikkoja ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Huomioithan, että vapaalaskuworkshopeissa ja -sessareilla tulee olla lumiturvallisuusvälineet (piippari, lapio ja sondi) mukana repussa. Pyhä auttaa lumiturvallisuusvälineiden vuokraamisessa tarvittaessa. Tarkistathan myös, että sinulla on off-piste-laskemisen kattava vakuutus. Päivien ajaksi tarvitsee myös hissilipun. Free´kendissä tärkeintä on yhdessä laskeminen, ja ylöspäin mentäessä käytetään hissejä apuna.

Kauden kuumimmat välineuutuudet löytyvät tapahtuman ajan Free´kendin testikylästä, mukana mm. Salomon, Atomic, Black Crows, PuSu ja Elan.

Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova. Osallistumisen voi siirtää lääkärintodistuksella talvelle 2022. Mikäli tapahtuma joudutaan perumaan järjestäjän toimesta, onnistuu osallistumisen siirtäminen talvelle 2022 tai rahanpalautus.

Tapahtumaosallistujien ja -järjestäjien turvallisuus on meille tärkeä asia ja haluamme, että jokainen voi tulla ohjelmiin hyvillä mielin. Turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota. Tule tapahtumaan vain terveenä ja pidä turvavälit muihin osallistujiin joka tilanteessa. Noudatamme aina ajankohtaisia viranomaismääräyksiä ja -suosituksia koronaviruksen leviämisen estämiseksi, minkä takia tapahtumaohjelmaan saattaa tulla äkillisiäkin muutoksia. Tutustu Pyhän alueen koronainfoon tästä.

Vapaalasku Pyhällä

Pyhän vapaalaskumahdollisuudet ovat Suomen mittakaavassa vertaansa vailla. Seitsemän erilaista vapaalaskualuetta tunturin läheisyydessä ja Pyhä-Luoston kansallispuistossa tarjoavat haastetta kokeneellekin harrastajalle. Löydä oma suosikkialueesi tai tutustu vapaalaskuun opastetuilla retkillä.

Tutustu vapaalaskuun

Hissiliput edullisemmin netistä

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

The Original Free´kend – Yhteistyössä:

Atomic

Salomon

Pieps

Moonlight

Ilahu

Clifbar

VAI-KØ