Jaakkolan Porotila

Porotila
Aktiviteetteja
Tilaus kotaravintola
Matkamuistoja ja poronlihatuotteita

Tervetuloa Jaakkolan Porotilalle

Jaakkolan porotila on oikea porotila ja isäntäperheensä koti Alakitisellä, ihan Luostotuntureiden kupeessa. Porotilalla vierailijalla on mahdollisuus tavata tilan ihastuttavia eläinasukkaita, sekä tutustua tilan vaiherikkaaseen historiaan, jonka vaiheet kulkevat aina maanviljelyksestä karjanhoitoon ja poronhoidosta matkailuun. Perheen pää, Jani hoitaa sukutilaansa jo kolmannessa polvessa pappansa ja isänsä jalanjäljissä. Tilan emäntä, Anu on tuonut tulleessaan tilalle tuulahduksen saamelaiskulttuuria kotikylästään Vuotsosta.

Talvella tilalla voi vierailla varattujen ohjelmien puitteissa tai erilaisten tapahtumien yhteydessä, ja kesällä porotila toimii sympaattisena käyntikohteena kiinteine aukioloaikoineen. Omatoimisella farmikierroksella pääsee tutustumaan tilan elämään sekä eläimiin tai poiketa vaikka vain kahvilla tilan vanhaan talliin rakennetussa, ihastuttavassa tallikahvilassa.

POROTILAN KESÄ

Porotila palvelee heinäkuussa sympaattisena käyntikohteena, jossa pääsee tutustumaan tilan historiaan, poronhoitajan arkeen sekä ihastuttaviin eläinasukkaisiin omatoimisella farmikierroksella. Tilalla asustaa lampaita, koiria, kissoja, kanoja sekä vastasyntyneitä poronvasoja emineen. Porotilan vanha tallirakennus palvelee vierailijoita ihastuttavana kesäkahvilana.

Kesän aukioloajat 1.7 - 30.7.2022 TI - LA klo: 11.00 - 16.00

OMATOIMINEN FARMIKIERROS

Omatoimisella farmikierroksella sukelletaan tilan historiaan sekä kiehtoviin porotarinoihin omaa älylaitetta sekä nykytekniikkaa hyödyntäen. Kierros aloitetaan kesäkahvilasta, jossa tilan väeltä saa pääsyliput sekä ohjeet ilmaisen mobiilisovelluksen lataamiseksi. Kierroksella on tallinäyttely sekä 8 erilaista kuvataulua, joita skannaamalla porotilan vaiherikas historia sekä poron sielunelämä herää henkiin oman mobiililaitteen ruudulla tilan emännän tarinoitten värittämänä. Tilan väeltä saa kierrokselle mukaan porojen ja lampaitten herkkupussit, joten kierroksella pääsee ihastelemaan tilan eläimiä ihan läheltä. Porojen ja lampaitten lisäksi tilalla asustaa koiria, kissoja ja kanoja. Farmikierroksen pääsylipun ostaneet voivat vapaasti tulistella ja nauttia omia eväitä viehättävässä Lapin kodassa, jonka lisäksi pihamaalta löytyy myös puuhaa perheen pienimmille; keinut, hiekkalaatikko, pihapelejä sekä pieni temppurata.


Tilan pihapiiri on helppokulkuinen, ja siirtymät ovat lyhyitä, joten perheen pienimmätkin jaksavat hyvin kulkea kierroksella. Kierroksen kiertäminen onnistuu hyvin myös pyörätuolilla ja avustajat vierailevat meillä veloituksetta. Omatoimiselle farmikierrokselle voit tulla ilman varausta tallikahvilan aukioloaikoina ja muuna aikana tilauksesta. Kierrokselle on hyvä varata n. ½ tuntia aikaa. Suosittelemme, että alle 12-vuotiaat lapset liikkuvat kierroksella aikuisen seurassa.

Pääsylippu: 10€/aikuiset, 7€ lapset 4-17v. (0-3v vierailevat meillä ilmaiseksi) Perhelippu max. 5 hlöä 25€

TALLIKAHVILA

Porotilan vanha, historian havinaa huokuva hevostalli valjastetaan heinäkuussa kesäkahvilaksi, jossa voi nautiskella mm. nokipannukahvia ja muita virvokkeita, jäätelöä sekä valurautapannulla paistettuja, rapsakoita lättyjä suolaisin tai makein täyttein. Maistuisiko kesäinen mansikka, kullankeltainen hilla vai tekeekö mieli jotain suolaista? Kesävierailijoiden kestosuosikki, käristyslätty kätkee sisäänsä hyvin haudutetun käristyksen lisäksi marinoitua punasipulia, suolakurkkuja ja puolukkamajoneesia. Tallikahvila palvelee 1.7 - 30.7.2022 TI - LA klo: 11.00 - 16.00. Sunnuntaisin ja maanantaisin porotila on suljettu.


OPASTETUT TILAVIERAILUT

Porotilalla voi vierailla tilauksesta aukioloaikojen ulkopuolella tilan väen opastamana. Opastetun porotilavierailun aikana vierailija pääsee rapsuttelemaan, ruokkimaan ja valokuvaamaan tilan uteliaita sarvipäitä sekä muita tilan eläimiä oppaan johdolla. Porotilan väki kertoilee ruokinnan lomassa mielenkiintoisia tarinoita poroista sekä elämästä porojen parissa. Vierailun aikana tutustutaan myös autenttiseen tallinäyttelyyn, joka esittelee tilan vaiherikasta historiaa, paikallista poronhoitokulttuuria ja poron sielun elämää. Lisäksi opetellaan heittämään suopunkia mahtavassa kaaressa. Lopuksi nautitaan kahvia ja marjamehua pienen purtavan kera Lapinkodassa elävän tulen äärellä.

Hinta: 15€/lapset (4 – 14v.), 20€/aikuiset, vähimmäisveloitus 60€ (huom. 0 – 3v. vierailevat meillä ilmaiseksi)

Kesto: n. 1 tunti

Saatavuus: Tilauksesta. Varauskyselyn voi tehdä soittamalla tai sähköpostitse.

Yli 10-hengen seurueille annamme ryhmäalennuksen.

Tuotteet

alk.
40€
Kuurakka - Porotilavierailu 1/2h porojelulla
alk.
60€
Kosatus - Eväsretki poroilla
alk.
80€
Reponen - Revontuliretki poroilla
alk.
60€
Narraus - Pilkkisafari porokyydein
alk.
90€
Kotakokkikoulu