Lampivaaran kahvio

Kahvila
Liput Ametistikaivokselle

Jyhkeistä keloista pystytetty Lampivaaran kahvio on Luoston alueen ensimmäisiä rakennuksia. Se on vuosien varrella tullut monelle vaeltajalle ja hiihtäjälle tutuksi energisoivana taukopaikkana. Kahvion iloinen henkilökunta leipoo päivittäin ja kulkijoille munkkien, vastaleivotun pullan ja tuoreen kahvin tuoksu antavat elämyksiä ja tuovat mukavia muistoja mieleen. Leivonnassa suositaan luomua ja paikallista tarjontaa.

Kansallispuistossa sijaitsevassa kahviossa pyritään toimimaan ekologisesti ja noudattamaan matkailun kestävän kehityksen periaatteita. Jätteiden määrä on minimoitu ja myös komposti on kahviolla käytössä. Menekkituotteista kahvia ei enää osteta annospusseissa vaan se mitataan käsin isommista pakkauksista. Pitkiä kuljetuksia on vähennetty keskittämällä suurin osa kahvion tarvikeostoista paikallisiin kauppoihin. Osa kahvion tuotteista on reilun kaupan tuotteita ja niiden määrä lisääntyy koko ajan. Pienessä kahviossa tehdään pieniä tekoja, joiden kuitenkin uskotaan vaikuttavan ympäristöä säästävästi pitkän päälle isommastikin!

Ukko-Luoston P-alueelta lähtee Lampivaaraan 2,5 km:n vaellusreitti, joka kulkee latupohjaa pitkin. Reitti on helpohko kävellä, joskin loppua kohden kohtuullisesti nouseva. Kahvion pihapiirissä on nuotiokatos, jossa kulkija voi vapaasti tulistella.

Talvikausi 2022-2023

Talvisin kahvio palvelee hiihtäjiä ja sinne tulee Luostolta valaistu latu

Lampivaaran kahvio tarjoaa tuoreita leivonnaisia, pientä purtavaa sekä virvokkeita. Herkullisten munkkien maine on kiirinyt jo ympäri Suomea, tulehan maistamaan!

1.12.22-20.2.2023 avoinna ma-la klo 10.30-15.00 (sunnuntait suljettu) 20.2.23 alkaen päivittäin 10.30-15.00

Ametistikaivoksen opastetut kaivoskierrokset alkavat aina tasatunnein Lampivaaran kahviolta, talviaikataulun mukaan klo 12.00 ja klo 15.00. Kaivosliput myös ostetaan kahviolta eikä yksittäisten matkailijoiden tarvitse tehdä kaivoskierroksille varauksia etukäteen. Kahvio suljetaan alkutalvesta yleensä viimeisen kaivoskierroksen alettua, parhaimpien hiihtokelien aikaan myöhemmin iltapäivällä.

Kesäsesongin aikaan Ametistikaivokselle kahvion kautta

1.6.-18.6. maanantaista lauantaihin 10:30-17:00

20.6.-13.8. joka päivä klo 10:30-17:00
14.8.-30.9. joka päivä klo 10:30-16:00
1.-31.10. tiistai-lauantai klo 10:30-15:00

Kesäaikaan (kesä-lokakuu) Ametistikaivoksella on opastettuja kierroksia on ajankohdasta riippuen 5 - 8 kertaa päivässä. Mukaan pääsee ilmoittautumalla Lampivaaran kahviolla ennen vierailua, kahviolta ostetaan myös kaivoslippu. Ohjelmat alkavat kahviolta tasatunnein.

Lisätietoa kaivosvierailuista täältä

Talvikausi 2022-2023

Talvisin kahviolle voi saapua hiihtäen, lumikenkäillen, patikoiden tai vaikkapa Fatbikella. Luostolta lähtevä latu Lampivaaraan on valaistu, joten kaamoksen aikaankin kahviolle pääsee valon turvin.

Ukkoluoston pysäköintialue on lähin piste, johon pääsee autolla. Pysäköintialueelta 2,5 km mittaisen matkan kahviolle jaksavat perheen pienimmätkin reippalla, kun perillä pääsee herkuttelemaan.

Lampivaaran kahvio tarjoaa tuoreita leivonnaisia, pientä purtavaa sekä virvokkeita. Herkullisten munkkien maine on kiirinyt jo ympäri Suomea, tulehan maistamaan!

Lampivaaran kahvio

Avoinna 1.12.2022-20.4.2023

Ametistikaivoksen opastetut kaivoskierrokset alkavat aina tasatunnein Lampivaaran kahviolta, talviaikataulun mukaan klo 12.00 ja klo 15.00. Kaivosliput myös ostetaan kahviolta eikä yksittäisten matkailijoiden tarvitse tehdä kaivoskierroksille varauksia etukäteen.

Kahvio suljetaan alkutalvesta yleensä viimeisen kaivoskierroksen alettua, parhampien hiihtokelien aikaan myöhemmin iltapäivällä.

Pendolino lähtee kahviolta
Talvella Ametistipendolino kuljettaa kaivokselle