Lapland Ski Resort Luosto

Lapland Ski Resort Luosto

Kymmmenen rinnettä ja maankuulut puuterimaastot tarjoavat
jokaiselle mieleistä laskettavaa. Eturinteidemme profiilit soveltuvat
leppoisammasta laskemisesta pitävälle kun taas Aurinkorinteiden jyrkemmät profiilit soveltuvat haastavampia laskuja haikailevan mieleen. Vasta-alkajat ja perheen pienimmät pääsevät turvallisesti lajien makuun Perherinteessä, jossa laskujen välissä pääset huvittelemaan Pulkka- ja Tuubimäessä. Hyppyreistä ja temppujen tekemisestä kiinnostuneet voivat puolestaan aloittaa Perherinteen Mini Parkista ja siirtyä sitten isomman Snow Parkin puolelle. Ja ne puuterimaastot; Luosto on erityisen tunnettu "hissiputikasta" eli puuterilaskuja on tarjolla heti hissien vierellä ja takamaastoissa laskettavaa piisaakin sitten mielin määrin.Tervetuloa nauttimaan tunturitunnelmasta!


Hiihtokeskus
9 Rinnettä ja Snow Park
Pulkka- ja Tuubimäki
2 Ankkurihissiä
1 Sompahissi
Mattohissi

Rinnefaktat:

  • 10 rinnettä, 3 siirtymäreittiä
  • 4 hissiä: 2 Ankkurihissiä, Sompahissi, Mattohissii
  • Pulkkamäki, Tuubimäki
  • Rinnepituudet 400-1500 m
  • Korkeuserot 60-225 m
  • Hoidettuja rinteitä n. 9 km
  • Hissikapasiteetti 2500 henkeä/h

Neljä keskusta yhdellä lipulla!

Voimassa olevalla Luoston hissilipulla laskettelet myös Ounasvaaralla, Oloksella ja Pallaksella ilman erillistä veloitusta. Etu koskee kaikkia lipputyyppejä. Hissiliput voit ostaa välinevuokraamostamme, Lapland Hotel Luostotunturin vastaanotosta taikka verkkokaupastamme.

Uutta kaudelle 2021-2022

Kesän töiden painopisteet valaistuksessa ja kauden avaamisen nopeuttamisessa:

Perherinteen viimeisetkin valaisimet on uusittu LED-tekniikalle ja nyt koko Perherinteen alue on LED valaistu. Myöskin Snow Parkin valaisimista puolet on korvattu LED-valaisimilla. Kantarinteen, Välirinteen ja Aurinkorinteen valaisimet on lisäksi käyty läpi korjaten, uusien ja lisätäen muutamia valaisimia haastavimpiin kohtiin rinteitä.

Valaistuksen lisäksi kesän töiden toinen painopiste on töissä joilla mahdollistetaan talvikauden aiempaa tehokkaampi avaaminen; Tunturin yläosassa olevia lumiaitoja on korjattu ja uutta aitaa on rakennettu noin 600m. Snow Parkin alaosa on saanut maapohjat, muutamia lumitykkejä on hankittu lisää ja lumetuksen paineilman tuottamiseen tarvittava kompressori on uusittu. Nämä kaikki toimet vähentävät lumettamisen tarvetta ja näin takaavat talvikauden avaamisen aiempaa nopeammin ja energiatehokkaammin.

Rinneravintola Knöölin uutta pintaa ja vuokraamokalustoa:

Rinneravintola Knööli on saanut kesän aikana uutta valaistusta ja väriä. Pintoja on päivtetty, Knöölin ympäristön opastusta parannettu ja vuokraamotoiminnan sujuvuutta edistetty. Lisäksi olemme uusineet puolet lumilaudoista ja monoista sekä uusia suksiakin on tullut hyllyyn hyvä määrä.