Luosto Ski Hiihtokeskus

Hiihtokeskus
7 Rinnettä ja Street
2 Ankkurihissiä
1 Sompahissi
Pulkkamäki
Mattohissi

Luoston laskettelukeskuksen uudistuksia:

 • Lumetusjärjestelmän uusiminen. Monivaiheinen prosessi, osa järjestelmästä pyritään uusimaan jo tällä kaudella. Jatkossa lunta saadaan tehtyä nopeammin ja energiatehokkaammin. 
 • Perherinne ja sompahissi avaavat Luoston rinteiden talvikauden. Hissi pyörii klo 10-17.
 • Uusi mattohissi Perherinteelle.
 • Tuubimäki Perherinteen läheisyyteen. Tuubimäkeä lasketaan sille varta vasten tehtyä väylää pitkin traktorin sisäkumilla.
 • Parkin freesaus.
 • Rinneravintola Knöölin uusi toiminnallisempi järjestys.

Lue lisää Luoston rinteiden uudistuksesta!

LUOSTO SKI-hiihtokeskus

Lapissa laskettelussa on tunnelmaa! Luoston hiihtokeskuksessa voit lasketella kahdeksassa rinteessä, temppuilla streetillä sekä puuterireiteillä. Luoston laskettelurinteet sopivat erityisesti lapsiperheille ja leppoisan laskettelun ystäville. Rinnetoiminnat keskittyvät mukavasti rinneravintolan läheisyyteen, joten tauollekin on helppo poiketa. Luostolla talviloma sujuu rennosti mäessä yhdessä lasketellen!

Kauden alkaessa toiminta keskittyy Kanta- ja Perhehissien rinnealueille. Kantakierto tarjoaa laskijalle pitkän alastulon lähes puolitoista kilometriä upeissa maisemissa. Streetin ja lasten pulkkamäen tapahtumia voi seurata suoraan rinneravintolasta ja perheviikoilla on tarjolla ohjelmaa Kantarinteessä.

Ja jos haet haasteita, löydät niitä Kilpa- ja Aurinkorinteestä. Aurinkohissin ala-asemalla voitkin sitten nauttia omista eväistä tulistelukota Nunnukassa. Lastenrinteen alaosan tulipaikalla voi myös taukoilla ja Aurinkorinteen alaosalla on myös tulistelupaikka. Varsinkin lastenrinteen tulipaikka on perheiden suosiossa; siitä on hyvä suksettomankin katsoa lasten perään rinteessä.

Luoston rinteet ovat pituudeltaan 400 metristä 1,5 kilometriin. Kantakierto, pisin rinne, tarjoaa laskijalle pitkän alastulon – lähes puolitoista kilometriä upeissa maisemissa. Kilpa- ja Aurinkorinne ovat haastavimmat rinteet. Perhe- ja lastenrinne sopivat niin lapsille kuin aikuisillekin. Yhteensä 8 rinnettä siirtymäreitteineen, 4 hissiä tarjoavat kompaktia laskettelua Lapin maisemissa korkeuseroilla 60 -225 m hissikapasiteetin ollessa 2500 hlö / h.

Tutustu myös Luoston offarimahdollisuuksiin! Lue lisää Lumipallo.fi:n artikkelista.

Rinnefaktat:

 • 8 rinnettä siirtymäreitteineen
 • 4 hissiä
 • Pituudet 400-1500 m
 • Korkeuserot 60-225 m
 • Hoidettuja rinteitä n. 7 km
 • Hissikapasiteetti 2500 henkeä/h

Neljä keskusta yhdellä lipulla!

Voimassa olevalla Luoston hissilipulla laskettelet myös Ounasvaaralla, Oloksella ja Pallaksella ilman erillistä veloitusta. Etu koskee kaikkia lipputyyppejä. Hissiliput voit ostaa tunturista Ski-Knöölistä tai Ounasvaaran nettikaupasta

VUOKRAVÄLINEET JA HIIHTOKOULU

Ski-Knöölistä voit vuokrata myös välineet tai huollattaa omat välineesi. Mikä on sinun lajisi? Vuokraamostamme voit vuokrata välineet lasketteluun, telemarkiin ja lumilautailuun sekä maastohiihtoon. Vuokraamme myös kypäröitä. Tutustu välinevuokraushinnastoon. Mikäli mieleesi on lumikenkäily, voit vuokrata lumikengät myös Ski-Knöölin vuokraamosta.
Kun lasketteluharrastuksen aloittaminen on ajankohtaista tai tahdot muuten vain hioa taitojasi, on Hiihtokoulu apunasi tarjoten turvallisia lasketteluhetkiä. Hiihtokoulumme järjestää sekä yksityistunteja ja ryhmätunteja. Lisäksi hiihtolomaviikoilla ja pääsiäisenä on järjestettyä ohjelmaa lapsille.

Tutustu Luostoon myös Lumipallo.fi - sivuston esittelyssä, varsinkin offariharrastajille lisätietoja! 

MAASTOHIIHTOA LUOSTOLLA

Hiihdon harrastajille löytyy huollettuja hiihtolatuja Pyhä-Luoston latuverkostosta 150 km edestä. Hiihtoladut tunturin ympäri lähtevät aivan Lapland Hotel Luostotunturin Kelomajojen tuntumasta. Pyhä-Luostolla on latuja avoinna niin perinteisen urilla kuin luistelubaanoillakin. Yhteys Luostolta Koparan kautta Pyhälle.