Lapland Ski Resort Luosto

Lapland Ski Resort Luosto

Yhdeksän rinnettä ja maankuulut puuterimaastot tarjoavat
jokaiselle mieleistä laskettavaa. Eturinteidemme profiilit soveltuvat
leppoisammasta laskemisesta pitävälle kun taas Aurinkorinteiden viettävät mäet ovat haastavampia laskuja haikailevan mieleen. Vasta-alkajat ja perheenpienimmät pääsevät turvallisesti lajien makuun jossa laskujen
välissä pääset huvittelemaan Pulkka- ja Tuubimäessä. Hyppyreistä ja temppujentekemisestä kiinnostuneet voivat puolestaan aloittaa Perherinteen Mini Parkista ja siirtyä sitten isomman Snow Parkin puolelle. Ja ne puuterimaastot; Luosto on erityisen tunnettu "hissiputikasta" eli puuterilaskuja on tarjolla heti hissien vierellä ja takamaastoissa laskettavaa piisaakin sitten mielin määrin.Tervetuloa nauttimaan tunturitunnelmasta!


Hiihtokeskus
8 Rinnettä ja Snow Park
Pulkka- ja Tuubimäki
2 Ankkurihissiä
1 Sompahissi
Mattohissi

Rinnefaktat:

  • 9 rinnettä, 3 siirtymäreittiä
  • 4 hissiä
  • Pulkkamäki, Tuubimäki
  • Rinnepituudet 400-1500 m
  • Korkeuserot 60-225 m
  • Hoidettuja rinteitä n. 9 km
  • Hissikapasiteetti 2500 henkeä/h

Uutta kaudelle 2020-2021

Perherinteen-alueen kehittäminen jatkuu:


Perherinteen rinnepohjaan ajettiin kesän 2020 aikana rekkakuormittain lisää maata, jolla rinteen pohja saatiin oikaistua ja tasattua sekä perheen pienimpien temppuilijoiden Mini Park sai omat maapohjansa. Näin Perherinteen ja MiniParkin avaaminen on entistä nopeampaa kun lumen tarve on huomattavasti aiempaa pienempi.

Perherinteen alueen valaistuksen uusimista jatkettiin lisäämällä LED-rinnevaloja hissilinjalle sekä seikkailureitille, jossa valot hehkuvat revontulten väreissä. Lisäksi Tuubimäen muotoilua parennettiin, valaistusta lisättiin ja Tuubimäelle rakennettiin kokonaan uusi lähtötorni.

Muut rinnealueilla tehdyt työt painottuivat valaistuksien korjaamiseen ja hissien toiminnan kehittämiseen. Tunturin ylimpiä valopylväitä uusittiin ja hisseille tehtiin perinpohjaista huoltoa ja entrausta.

Rinneravintola Knöölin uutta pintaa ja vuokraamokalustoa:

Rinneravintola Knöölin tilojen uusimista jatkettiin, painottaen vuokraamon toimivuuden kehittämiseen sekä Koronapandemian tuomien suositusten mahdollistamiseen. Kaudelle 2020-2021 hankittiin mm- lipunmyynti automatti joka mahdollistaa hisislippujen ostamisen ilman käyntiä lippuluukulla. Lisäksi välinevuokraamon kalustosta uusittiin noin puolet.