Lapland Ski Resort Luosto

Hiihtokeskus
8 Rinnettä ja Snow Park
Pulkka- ja Tuubimäki
2 Ankkurihissiä
1 Sompahissi
Mattohissi

Lapland Ski Resort Luosto

Kymmmenen rinnettä ja maankuulut puuterimaastot tarjoavat
jokaiselle mieleistä laskettavaa. Eturinteidemme profiilit soveltuvat
leppoisammasta laskemisesta pitävälle kun taas Aurinkorinteiden viettävät mäet ovat haastavampia laskuja haikailevan mieleen. Vasta-alkajat ja perheen pienimmät pääsevät turvallisesti lajien makuun Perherinteessä, jossa laskujen välissä pääset huvittelemaan Pulkka- ja Tuubimäessä. Hyppyreistä ja temppujen tekemisestä kiinnostuneet voivat puolestaan aloittaa Perherinteen Mini Parkista ja siirtyä sitten isomman Snow Parkin puolelle. Ja ne puuterimaastot; Luosto on erityisen tunnettu "hissiputikasta" eli puuterilaskuja on tarjolla heti hissien vierellä ja takamaastoissa laskettavaa piisaakin sitten mielin määrin.



Tervetuloa nauttimaan tunturitunnelmasta!


Luoston rinteiden uudistukset kaudelle 2019-2020:

Entistä edullisempi ennakkohintainen Luoston kausikortti tai neljän hiihtokeskuksen superkausari nyt myynnissä.

Osta kausikortti onlinekaupasta.>>

Kausikorttien ennakkomyynnin hinnoittelussa neljän hiihtokeskuksen (Olos, Pallas,Luosto, Ounasvaara) yhteiskausikortin hinta laskee 249,00 euroon. Luoston kausikortin ennakkohinta on puolestaan 199,-. Kausikorttien ennakkomyynti aukeaa verkkokaupassa 1.10.2019.
Perherinteen-alueen kehittäminen jatkuu:
Perherinteen alueen aktiviteettien toimivuutta parannetaan pulkka- ja tuubimäen uudella sijoittelulla, jolloin tuubimäki saa reippaasti lisää pituutta.
Hiihtokoulun alkeistunteja varten pyhitetään oma alueensa Perherinteen vierestä, joka takaa hiihtokoulun asiakkaille entistäkin soveltuvammat rinnealueet.

Perherinteen rinnepohjia muotoillaan maalla nopeamman käyttöönoton mahdollistamiseksi sekä alueen valaistusta uusitaan LED-tekniikalle.
Aurinkohissin toimivuutta parannetaan,jonka myötä hissin ajonopeutta voidaan halutessa nostaa aiemmasta. Aurinkohissin alueelta uusitaan ja lisätään merkittävä määrä lumiaitaa, jolla alueen rinteiden käyttöönottoa pyritään aikaistamaan. Aurinkohissille rakennetaan myös etäohjausjärjestelmä.
Rinneravintola Knöölin sisätilöjen uudistaminen jatkuu. Lisäksi tarjoamme jatkossa kausikorttilaisilleja pitkäaikaisvuokraajille lukitun ja valvotun välineiden säilytysmahdollisuuden. Jatkossa asiakkaillamme on myös mahdollisuus peseytymiseen Rinneravintolan alakerran saunaosastolla. Näin pitkämatkalaistenkaan ei tarvitse välttämättä lähteä automatkalle hikisissä lasketteluasuissa.
Koko hiihtokeskuksen rinne- ja hissinumerointi uusitaan.Rinteiden numerointi alkaa jatkossa ykkösestä edeten karttakuvassa vasemmalta oikealle. Hissien numerointi puolestaan muutetaan numeroista kirjaimille A-D. Rinnekartan päivityksellä selkeytetään alueen hahmottamista ja oppimista sekä asiakkaiden opastamista. Samalla rinnekartan nettiversio uudistuu ja muuttuu mobiiliresponsiiviseksi.
Luostolla laskuttelukausi avattiin la 16.11.2019
Hiihtokeskus
9 Rinnettä ja Snow Park
Pulkka- ja Tuubimäki
2 Ankkurihissiä
1 Sompahissi
Mattohissi

Lapland Ski Resort Luosto

Lapissa laskettelussa on tunnelmaa! Luoston hiihtokeskuksessa voit lasketella kahdeksassa rinteessä, temppuilla streetillä sekä puuterireiteillä. Luoston laskettelurinteet sopivat erityisesti lapsiperheille ja leppoisan laskettelun ystäville. Rinnetoiminnat keskittyvät mukavasti rinneravintolan läheisyyteen, joten tauollekin on helppo poiketa. Luostolla talviloma sujuu rennosti mäessä yhdessä lasketellen!

Kauden alkaessa toiminta keskittyy Kanta- ja Perhehissien rinnealueille. Kantakierto tarjoaa laskijalle pitkän alastulon lähes puolitoista kilometriä upeissa maisemissa. Streetin ja lasten pulkkamäen tapahtumia voi seurata suoraan rinneravintolasta ja perheviikoilla on tarjolla ohjelmaa Kantarinteessä.

Ja jos haet haasteita, löydät niitä Kilpa- ja Aurinkorinteestä. Aurinkohissin ala-asemalla voitkin sitten nauttia omista eväistä tulistelukota Nunnukassa. Lastenrinteen alaosan tulipaikalla voi myös taukoilla ja Aurinkorinteen alaosalla on myös tulistelupaikka. Varsinkin lastenrinteen tulipaikka on perheiden suosiossa; siitä on hyvä suksettomankin katsoa lasten perään rinteessä.

Luoston rinteet ovat pituudeltaan 400 metristä 1,5 kilometriin. Kantakierto, pisin rinne, tarjoaa laskijalle pitkän alastulon – lähes puolitoista kilometriä upeissa maisemissa. Kilpa- ja Aurinkorinne ovat haastavimmat rinteet. Perhe- ja lastenrinne sopivat niin lapsille kuin aikuisillekin. Yhteensä 8 rinnettä siirtymäreitteineen, 4 hissiä tarjoavat kompaktia laskettelua Lapin maisemissa korkeuseroilla 60 -225 m hissikapasiteetin ollessa 2500 hlö / h.

Tutustu myös Luoston offarimahdollisuuksiin! Lue lisää Lumipallo.fi:n artikkelista.

Rinnefaktat:

 • 10 rinnettä siirtymäreitteineen
 • 4 hissiä
 • Pituudet 400-1500 m
 • Korkeuserot 60-225 m
 • Hoidettuja rinteitä n. 8 km
 • Hissikapasiteetti 2500 henkeä/h

Rinnefaktat:

 • 10 rinnettä, 3 siirtymäreittiä
 • 4 hissiä: 2 Ankkurihissiä, Sompahissi, Mattohissii
 • Pulkkamäki, Tuubimäki
 • Rinnepituudet 400-1500 m
 • Korkeuserot 60-225 m
 • Hoidettuja rinteitä n. 9 km
 • Hissikapasiteetti 2500 henkeä/h

Neljä keskusta yhdellä lipulla!

Voimassa olevalla Luoston hissilipulla laskettelet myös Ounasvaaralla, Oloksella ja Pallaksella ilman erillistä veloitusta. Etu koskee kaikkia lipputyyppejä. Hissiliput voit ostaa tunturista Ski-Knöölistä tai Ounasvaaran nettikaupasta.

Uutta kaudelle 2021-2022

Kesän töiden painopisteet valaistuksessa ja kauden avaamisen nopeuttamisessa:

Perherinteen viimeisetkin valaisimet on uusittu LED-tekniikalle ja nyt koko Perherinteen alue on LED valaistu. Myöskin Snow Parkin valaisimista puolet on korvattu LED-valaisimilla. Kantarinteen, Välirinteen ja Aurinkorinteen valaisimet on lisäksi käyty läpi korjaten, uusien ja lisätäen muutamia valaisimia haastavimpiin kohtiin rinteitä.

Valaistuksen lisäksi kesän töiden toinen painopiste on töissä joilla mahdollistetaan talvikauden aiempaa tehokkaampi avaaminen; Tunturin yläosassa olevia lumiaitoja on korjattu ja uutta aitaa on rakennettu noin 600m. Snow Parkin alaosa on saanut maapohjat, muutamia lumitykkejä on hankittu lisää ja lumetuksen paineilman tuottamiseen tarvittava kompressori on uusittu. Nämä kaikki toimet vähentävät lumettamisen tarvetta ja näin takaavat talvikauden avaamisen aiempaa nopeammin ja energiatehokkaammin.

Rinneravintola Knöölin uutta pintaa ja vuokraamokalustoa:

Rinneravintola Knööli on saanut kesän aikana uutta valaistusta ja väriä. Pintoja on päivtetty, Knöölin ympäristön opastusta parannettu ja vuokraamotoiminnan sujuvuutta edistetty. Lisäksi olemme uusineet puolet lumilaudoista ja monoista sekä uusia suksiakin on tullut hyllyyn hyvä määrä.

VUOKRAVÄLINEET JA HIIHTOKOULU

Ski-Knöölistä voit vuokrata myös välineet tai huollattaa omat välineesi. Mikä on sinun lajisi? Vuokraamostamme voit vuokrata välineet lasketteluun, telemarkiin ja lumilautailuun sekä maastohiihtoon. Vuokraamme myös kypäröitä. Tutustu välinevuokraushinnastoon. Mikäli mieleesi on lumikenkäily, voit vuokrata lumikengät myös Ski-Knöölin vuokraamosta.
Kun lasketteluharrastuksen aloittaminen on ajankohtaista tai tahdot muuten vain hioa taitojasi, on Hiihtokoulu apunasi tarjoten turvallisia lasketteluhetkiä. Hiihtokoulumme järjestää sekä yksityistunteja ja ryhmätunteja. Lisäksi hiihtolomaviikoilla ja pääsiäisenä on järjestettyä ohjelmaa lapsille.

Tutustu Luostoon myös Lumipallo.fi - sivuston esittelyssä, varsinkin offariharrastajille lisätietoja!

Vastuullisuus rinnepalveluissa

Pidämme huolta asikkaistamme

Rinnepalveluissa asiakkaidemme turvallisuudesta vastaa vuosittaiset turvakoulutukset läpikäyvä henkilökuntamme. Kehitämme rinne- ja lumiturvallisuutta jatkuvasti. Rinteissä asiakkaidemme turvallisuutta tukee turvaopasteet ja opastukset.

Tasapainoinen luontosuhde

Rinnepalvelumme toimivat herkän luonnon syleilyssä, jolloin ympäristöstä huolehtiminen korostuu entisestään. Kaikki käyttämämme poltto- ja voiteluaineet ovat ympäristöystävällisintä laatua. Käytössämme on öljyn erottelulaitteisto sekä öljyttömät ilmakompressorit lumetuksessa. Optimoimme rinnekoneidemme ajot ja rinnevalaistuksen käyttötunnit minimiin. Olemme mukana myös Green DMN- sekä Motivan Energiatehokas hiihtokeskus -hankkeissa.

Tuemme osaltamme kiertotaloutta kierrättämällä kaikki koneet ja kelkat, poistuvat hotellitekstiilit, kalusteet ja työvaatteet.

MAASTOHIIHTOA LUOSTOLLA

Hiihdon harrastajille löytyy huollettuja hiihtolatuja Pyhä-Luoston latuverkostosta 150 km edestä. Hiihtoladut tunturin ympäri lähtevät aivan Lapland Hotel Luostotunturin Kelomajojen tuntumasta. Pyhä-Luostolla on latuja avoinna niin perinteisen urilla kuin luistelubaanoillakin. Yhteys Luostolta Koparan kautta Pyhälle.