Jaakkolan Porotila

Porotila
Aktiviteetteja
Tilaus kotaravintola
Matkamuistoja ja poronlihatuotteita

HISTORIAN HAVINAA JA MIELEENPAINUVIA ELÄMYKSIÄ POROTILLA

Alakitisellä, vain 10 minuutin ajomatkan päässä Luostolta, ja puolentunnin ajomatkan päässä Pyhätunturilta sijaitsee Jaakkolan porotila, jonka vanhat rakennukset kätkevät sisäänstä kiehtovaa historiaa. Reilu 70 vuotta sitten rakennetulla sukutilalla vierailijalla on mahdollisuus tutustua tilan värikkääseen historiaan, jonka vaiheet kulkevat aina maanviljelyksestä karjanhoitoon ja poronhoidosta matkailuun. Pihamaalla vierailijoita vastaanottaa suloiset poronvasat, ahkerat rekiporot, rapsutuksia kerjäävät kotieläimet sekä ystävällinen isäntäväki.

Talvella vierailijat pääsevät nauttimaan mieleenpainuvista revontuliretkistä, pilkkisafareista tai leppoisista lounasretkistä kynttiläkuusten ympäröimään piilopirttiin. 60-paikkaisessa, viehättävässä kotaravintolassa voi nauttia tilauksesta perinteisiä Lapin herkkuja, joita tilan emäntä höystää mieleenpainuvilla tarinoilla ja herkistävällä joiulla. Kotiinviemisiksi tilalta voi ostaa paikallisten kättentaitajien tuotteita ja laadukasta poronlihaa.

Opastetuille tilavierailuille ja retkille tarvitaan ennakkovaraus, mutta omatoimivierailulle voi tulla porotilan aukioloaikojen puitteissa. Ohjelmia voi tiedustella nettisivuilta löytyvältä varauskyselylomakkeella, puhelimitse tai lähettämällä sähköpostia. Porotilan nettikaupan on määrä valmistua kesäkuun aikana. Tutustu porotilan koko tarjontaan tilan omilla nettisivuilla: Jaakkolan porotila

KESÄKAUSI AVATAAN 1.7.2020

Jaakkolan porotilan kesäkahvilassa voi poiketa nauttimassa jäätelöä, virvokkeita tai esimerkiksi muurikkalättyjä suolaisin ja makein täyttein. Kahvilassa on myynnissä uniikkeja matkamuistoja, paikallisia käsitöitä sekä poronlihajalosteita, kuten poron kuivaalihaa ja porosäilykkeitä. Kahvila on auki 1.7. - 30.9.2020 tiistaista lauantaihin klo: 10:00 - 15:00.


POROTILAN ELÄMYKSELLINEN MOBIILIKIERROS JA IHANAT ELÄINASUKKAAT

Tutustu porotilan värikkääseen historiaan, poron sielunelämään sekä porotilan eläinasukkaisiin elämyksellisellä mobiilikierroksella! Omatoimisesti tehtävä mobiilikierros johdattaa vierailijan tapaamaan tilan ihania eläinasukkaita sekä kuulemaan elämänmakuisia tarinoita Jaakkolan tilan historiasta. Kierros aloitetaan vanhaan talliin rakennetusta näyttelystä, joka esittelee tilan vaiherikasta historiaa nykytekniikkaa hyödyntäen. Tallinäyttelystä kierros jatkuu porotilan kauniiseen pihapiiriin, jossa pääsee ihastelemaan tilan eläimiä sekä katsomaan mielenkiintoisia lyhytvideoita poron sielunelämästä oman älylaitteen näytöltä. Opaskierroksen teknisessä toteutuksessa on hyödynnetty niin kutsuttua AR-tekniikkaa, eli lisättyä todellisuutta, ja liikkuvan kuvan lisäksi se rakentuu tilan rakennuksista, esineistä, äänestä ja vanhoista valokuvista. Porotilan tarinaa omalla persoonallisella tyylillään kierroksella kertoo tilan emäntä itse.

Mobiiliopasteinen kierros (sis. vierailun tallinäyttelyssä sekä eläimien luona) kahvilan aukiolojen puitteissa. Liput maksetaan kahvilaan, josta vierailija saa ohjeet ilmaisen mobiilisovelluksen lataamiseksi.

Hinta: 5€/lapset, 7€/aikuiset. Alle 3.v lapset ilmaiseksi

KERMIKKÄ - OPASTETTU TILAVIERAILU

Opastetun porotilavierailun aikana vierailija pääsee rapsuttelemaan, ruokkimaan ja valokuvaamaan tilan uteliaita sarvipäitä tilan väen johdolla. Vierailun aikana kurkistetaan tallinäyttelyyn samalla kun tilan väki kertoilee tilan värikkäästä historiasta sekä poromiesperheen elämästä. Vierailun päätteeksi isossa lämpimässä kotarakennuksessa nautitaan nokipannukahvia ja tuoreita kampanisuja.

Hinta: 15€/lapset, 20€/aikuiset

Kesto: n. 1 tunti

Toteutetaan: 1.7.2020 alkaen tiistaista lauantaihin klo 15:00 - 16:00.
Ilmoittautuminen kahvilalle viimeistään tuntia ennen ohjelman alkua. Muuna aikana ennakkovarauksesta viimeistään edellisenä päivänä.

Tuotteet

alk.
15€
Kermikkä - Opastettu porotilavierailu
alk.
20€
Poroformula
alk.
40€
Kuurakka - Porotilavierailu 1/2h porojelulla
alk.
50€
Outamaa - Porotilavierailu 1h poroajelulla
alk.
60€
Kosatus - Eväsretki poroilla
alk.
80€
Reponen - Revontuliretki poroilla
alk.
60€
Narraus - Pilkkisafari porokyydein
alk.
0€
Kotakokkikoulu