Jaakkolan Porotila

Porotila
Aktiviteetteja
Tilaus kotaravintola
Matkamuistoja ja poronlihatuotteita

Jaakkolan porotila on oikea porotila ja isäntäperheensä koti Alakitisellä, ihan Luostotuntureiden kupeessa. Porotilalla vierailijalla on mahdollisuus tavata tilan ihastuttavia eläinasukkaita, sekä tutustua tilan vaiherikkaaseen historiaan, jonka vaiheet kulkevat aina maanviljelyksestä karjanhoitoon ja poronhoidosta matkailuun. Perheen pää, Jani hoitaa sukutilaansa jo kolmannessa polvessa pappansa ja isänsä jalanjäljissä. Tilan emäntä, Anu on tuonut tulleessaan tilalle tuulahduksen saamelaiskulttuuria kotikylästään Vuotsosta.

Talvella tilalla voi vierailla varattujen ohjelmien puitteissa tai erilaisten tapahtumien yhteydessä, ja kesällä porotila toimii sympaattisena käyntikohteena kiinteine aukioloaikoineen. Omatoimisella farmikierroksella pääsee tutustumaan tilan elämään sekä eläimiin tai poiketa vaikka vain kahvilla tilan vanhaan talliin rakennetussa, ihastuttavassa tallikahvilassa.

POROTILAN KESÄ

POROTILAN KESÄKAHVILA PALVELEE TI-LA 22.6 - 14.8. KLO: 11.00 - 16.00

OMATOIMINEN FARMIKIERROS

Omatoimisella farmikierroksella sukelletaan tilan historiaan sekä kiehtoviin porotarinoihin omaa älylaitetta sekä nykytekniikkaa hyödyntäen. Kierros aloitetaan kesäkahvilasta, jossa tilan väeltä saa pääsyliput sekä ohjeet ilmaisen mobiilisovelluksen lataamiseksi. Kierroksella on tallinäyttely sekä 8 erilaista kuvataulua, joita skannaamalla porotilan vaiherikas historia sekä poron sielunelämä herää henkiin oman mobiililaitteen ruudulla tilan emännän tarinoitten värittämänä. Lisäksi kierrosta elävöittää tietotaulut, joiden äärellä oppii hauskoja faktoja poroista. Kahvilasta saa kierrokselle mukaan porojen ja lampaitten herkkupussit, joten kierroksella pääsee ihastelemaan tilan eläimiä ihan läheltä. Porojen ja lampaitten lisäksi tilalla asustaa koiria, kissoja ja kanoja.

Farmikierroksen pääsylipun ostaneet voivat vapaasti tulistella ja nauttia omia eväitä viehättävässä Lapin kodassa, jonka lisäksi pihamaalta löytyy myös puuhaa perheen pienimmille; keinut, hiekkalaatikko, pihapelejä sekä pieni temppurata.

Tilan pihapiiri on helppokulkuinen, ja siirtymät ovat lyhyitä, joten perheen pienimmätkin jaksavat hyvin kulkea kierroksella. Kierroksen kiertäminen onnistuu hyvin myös pyörätuolilla ja avustajat vierailevat meillä veloituksetta. Omatoimiselle farmikierrokselle voit tulla ilman varausta tallikahvilan aukioloaikoina ja muuna aikana tilauksesta. Kierrokselle on hyvä varata n. ½ tuntia aikaa. Suosittelemme, että alle 12-vuotiaat lapset liikkuvat kierroksella aikuisen seurassa.

Pääsylippu: 10€/aikuiset, 7€ lapset 4-17v. (0-3v vierailevat meillä ilmaiseksi) Perhelippu max. 5 hlöä 25€


TALLIKAHVILA

Porotilan vanha tallirakennus on saanut uuden elämän tilan ihastuttavana kesäkahvilana. Tallikahvilassa voi nauttia mm. virvokkeita, jäätelöä, leivonnaisia sekä valurautapannulla paistettuja, rapsakoita muurikkalättyjä suolaisin ja makein täyttein. Fiesta-lätyn ostaja saa tuunata oman lättynsä mieleisekseen karkkibuffetin-herkuilla. Maistuisiko lätyn päällä ehkä kesäinen mansikka, tuttifrutti-strösselit, kinuskikastike, vaahtokarkit vai jopa kaikki yhdessä..?


OPASTETUT TILAVIERAILUT

Porotilalla voi vierailla myös tilauksesta aukioloaikojen ulkopuolella tilan väen opastamana. Opastetun porotilavierailun aikana vierailija pääsee rapsuttelemaan, ruokkimaan ja valokuvaamaan tilan uteliaita sarvipäitä sekä muita tilan eläimiä oppaan johdolla. Porotilan väki kertoilee ruokinnan lomassa mielenkiintoisia tarinoita poroista sekä elämästä porojen parissa. Vierailun aikana tutustutaan myös autenttiseen tallinäyttelyyn, joka esittelee tilan vaiherikasta historiaa, paikallista poronhoitokulttuuria ja poron sielun elämää. Lisäksi opetellaan heittämään suopunkia mahtavassa kaaressa. Lopuksi nautitaan kahvia ja marjamehua pienen purtavan kera Lapinkodassa elävän tulen äärellä.

Hinta: 15€/lapset (4 – 17v.), 20€/aikuiset, vähimmäisveloitus 60€ (huom. 0 – 3v. vierailevat meillä ilmaiseksi)

Kesto: n. 1 tunti

Saatavuus: 22.6 – 21.8 TI-LA tilauksesta klo: 10.00 tai klo: 16.00 sekä muuna aikana sovittaessa. Varaus viim. edellisenä päivänä.

Yli 10-hengen seurueille annamme ryhmäalennuksen.

Tuotteet

alk.
20€
Poroformula
alk.
40€
Kuurakka - Porotilavierailu 1/2h porojelulla
alk.
50€
Outamaa - Porotilavierailu 1h poroajelulla
alk.
60€
Kosatus - Eväsretki poroilla
alk.
80€
Reponen - Revontuliretki poroilla
alk.
60€
Narraus - Pilkkisafari porokyydein
alk.
0€
Kotakokkikoulu