Metsähallitus Kiinteistökehitys

Luostolla luonto on kaiken keskiössä!

Luostolla voit nauttia oman loma-asunnon ja ympäröivän luonnon rauhasta Pyhä-Luosto kansallispuiston katveessa. Luostolla sijaitsee myös ainutlaatuinen vierailukohde Lampivaaran Ametistikaivos, jossa voi kuunnella tarinoita ja uskomuksia sekä vierailun päätteeksi kaivaa itselleen oman onnen ametistin. Luosto on tunnettu erinomaisesta latuverkostostaan, leppoisista rinteistä ja monipuolisista aktiviteeteista ympärivuoden. Lähiruokaa tarjonnassaan suosivat ravintolat, ametistikylpylä ja muut palvelut ovat rakentuneet tiivin keskustan ympärille, jossa palvelut ovat kävelyetäisyydellä.

Luostolla on runsaasti valmiiksi asemakaavoitettuja matkailurakennustontteja. Lisäksi Pyhä-Luoston yleiskaavassa on rantarakentamiskortteleita mm. Kitisen varrella.

Luoston asemakaava

Alueen ytimessä, rinteiden ja latujen välittömässä läheisyydessä, on valmis asemakaava, missä löytyy 2 900 kerrosneliömetriä liikerakentamisen kortteleita, yli 30 000 kerrosneliömetriä matkailua palvelevaa rakentamista ja kymmeniä mökkitontteja. Tontit ovat valmiiden katujen ja osaksi myös valmiin vesihuollon ja sähköverkon piirissä.

Liitteet

Luosto masterplan
Luosto asemakaavakartta
Luosto kaavamääräykset