Maastohiihto

Hiihtokausi 2021-2022

Tilanne 27.12.2021: Luonnonlunta tullut sen verran että latujen kunnostus tampparilla jatkuu. Pohjia on silti ohuesti, joten varovaisuutta ei valaistuilla laduilla hiihtämiseen. 1.12.2021 alkaen latujen kunnossapidosta huolehtii Rovaniemen Latu ja Reitti Oy. Latuseurannasta näet ajantasaisen tilanteen.

Tarkista latutilanne - Pyhä-Luosto latuseurantajärjestelmä

Pyhän ensilumenlatu (2,8 km)

Pyhän ensilumenladun lumetus aloitetaan heti säiden salliessa. Ladun hiihtokuntoon saattaminen edellyttää yhtäjaksoista pakkasta ja noin viikon aikaa lumetukseen ja kunnostukseen. Aiempina vuosina latu on avattu loka-marraskuun taitteessa.

Pyhän ensilumenlatu on valaistu ja lähtöpaikka on Polar-rinteen läheisyydessä Pyhän Alavuokraamon alapuolella. Latu soveltuu sekä perinteiseen että vapaaseen hiihtotyyliin. Välittömässä läheisyydessä on myös P-paikkoja.

Pyhän ensilumenlatu

Koiraladut:

Pyhällä kauden alusta (kun kelit sen mahdollistavat) koiralatuina ovat tuttu Korteselän lenkki, sekä Pyhäjärven kiertävä reitti.
Luostolla koiralatuina ovat kauden alusta Orresokan kaksi lenkkiä, sekä viikolta 8 alkaen tuttu Perheluoston latu, sekä uutena koiralatuna Räkkiluoston latu. Tutustu Koirahiihtäjän etikettiin ennen hiihtolenkille lähtöä.

Hiihtäjän ja talvipyöräilijän yhteiskäyttöreitti:

Talvikauden toinen latuihin liittyvä uudistus koskee Pyhän tunturijonon kiertäävää latureittiä, joka jatkossa tunnetaan nimellä Pyhän erämaareitti. Reitti on vkosta 8 alkaen avoinna siten, että vasen puoli on talvipyöräilijöiden käytössä ja oikea puoli perinteisen hiihtäjille ja välissä on edelleen luisteluhiihtäjän baana. Huttujärven kohdalta reitti jatkuu tiepohjalle, josta edelleen Pyhäluostotietä pitkin takaisin keskustaan.

Myös tällä reitillä toivomme, että reitillä kulkevat huomioivat kanssakulkijat ja oma vauhti sovitetaan kohtaamistilanteissa niin, että turvallinen eteneminen on kaikille mahdollista. Erityisesti turvallisuus on syytä huomioida mäkiosuuksilla.

Ladut Pyhä-Luoston kansallispuistossa ja lähialueilla

Pyhä-Luoston kansallispuiston maisemissa ja lähialueilla on yhteensä 150 kilometriä latuja. Luoston ja Pyhän ladut ovat yhteydessä toisiinsa tarjoten hiihtäjälle mukavasti eri profiilisia latuja. Päiväretki tunturista toiseen on tottuneelle suksijalle mukava kokemus - paluumatkan voi halutessaan tehdä kätevästi bussin kyydissä. Katso bussiaikataulut. Suurin osa hoidetuista laduista soveltuu sekä perinteisellä että luistelutyylillä etenemiseen.

Valaistut ladut Pyhällä ja Luostolla

Pyhällä valaistua latua on 14 km ja Luostolla 18 km. Valot syttyvät aamulla noin klo 7 aikaan ja sammuvat noin klo 21:30. Valot sammuvat himmenemällä, siten että himmeneminen alkaa klo 21 10 minuutin porrastuksina, ja klo 21:30 valot sammuvat kokonaan.

Tarkista latutilanne - Pyhä-Luosto latuseurantajärjestelmä

Luoston ampumahiihtoradan säännöt ja ohjeet:

Luoston ampumahiihtorata on tarkoitettu ampumahiihtäjille ja urheiluampujille. Tutustu tarkemmin Luoston ampumahiihtoradan sääntöihin ja ohjeisiin.

Ohjelmat

Hiihtoretki

Lapland Safaris Luosto

1.12.2021 — 3.4.2022

Umpihankihiihto Pyhä-Luoston kansallispuistossa ja Altai-suksivuokraus

Bliss Adventure | Seikkailu arjen yläpuolelle™ | Varaa nyt blissadventure.fi

4.12.2021 — 2.5.2022

Maastohiihdon opetus perinteinen hiihto, luisteluhiihto ja hiihtoretket !

Fishski Uski

1.11.2021 — 30.4.2022

Ohjelmapalveluyritykset

Kairankutsu - Call of the Wilderness - Paikallinen perheyritys - Ohjattuja luontoretkiä, aktiviteetteja & välinevuokraus - www.kairankutsu.fi

Bliss Adventure | Seikkailu arjen yläpuolelle™ | Varaa nyt blissadventure.fi