Mimmi Free'kend

5. — 8.3.2020

Mimmi Free'kend - Naisten oma vapaalaskuviikonloppu Pyhällä

Mimmi Free'kend on naisten oma vapaalaskutapahtuma, jossa pääsee oppimaan uutta, haastamaan itseään ja ennen kaikkea pitämään yhdessä hauskaa Pyhän upeissa maastoissa. Viikonloppu sopii sekä niille, jotka vasta tutustuvat lajiin, että kokeneille harrastajille. Varma rinnelaskutaito on kuitenkin vaatimuksina osallistumiselle. Viikonloppuun ovat tervetulleita niin alppi-, tellu- kuin lumilautamimmitkin.

Huom! Kevään 2020 ohjelma julkaistaan ja ilmoittautuminen avataan syksyn aikana.

Maaliskuussa 2019 tapahtumaohjelman teemana on itsensä haastaminen ja omien rajojensa tunteminen.

Tulevalla kaudella Mimmi Free´kend uudistuu ja ohjelmaa löytyy laajemmin monentasoisille laskijoille:

Mimmit 1: lajiin tutustuville ja vapaalaskuun varmuutta hakeville mimmeille.

Mimmit 2: Osallistujat, jotka ovat olleet tapahtumassa mukana aiemminkin tai joille vapaalasku on jo tutumpaa. Perjantaina ryhmä laskee tunturin vapaalaskualueilla ja ratkaisee eteen järjestettyjä pulmatilanteita, esimerkiksi harjoittelee toimimista lumivyörytilanteessa. Lauantaina ryhmä suuntaa takamaastoon tai droppailemaan lähioffareille.

Mimmi 3: Kokeneille harrastajille. Perjantaina vapaalaskulegendat Arto "Ape" Majava ja Miikka Hast ohjaavat Advanced Backcountry Skills -työpajan, luvassa mm. köysilaskeutumista. Lauantaina ryhmä tekee takamaastoretken tai lähtee droppailusessareille.

Pikkumimmit: 11–17-vuotiaiden mimmien ryhmä, joille sovelletaan Mimmit 1 -ohjelmaa.

Sunnuntaille on jokaisen mahdollista valita ylimääräisenä Pyhätunturin hiihtokoulun takamaastoretki, 50 € (maksetaan paikan päällä).

Kurkkaa lisätiedot ohesta ja ilmoittaudu mukaan. Ohjelma alkaa torstai-iltana, mutta mukaan ehtii vielä perjantaiaamunakin.

Luvassa muun muassa:

  • Erilaisiin laskuympäristöihin ja olosuhteisiin tutustumista.
  • Enemmän randoilua kokeneille ja kiinnostuneille tai droppailusessarit.
  • Haastavampia takamaastotaitoja Advanced Backcountry Skills -työpajassa.
  • Laskutaidon tekniikkaa ja harjoituksia.
  • Oman laskun videointia.
  • Vapaalaskuvälineisiin tutustumista.
  • Lumiturvallisuuden abc.
  • Piipparitreenit.
  • Parkkilaskun abc tai droppailusessarit.
  • Mahdollisuus osallistua sunnuntaina Pyhätunturin Hiihtokoulun retkelle Pyhän takamaastoon. Retki (50 €) ei sisälly tapahtuman osallistumismaksuun.


Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Vapaalasku Pyhällä

Pyhän vapaalaskumahdollisuudet ovat Suomen mittakaavassa vertaansa vailla. Seitsemän erilaista vapaalaskualuetta tunturin läheisyydessä ja Pyhä-Luosto kansallispuistossa tarjoavat haastetta kokeneellekin hiihtäjälle. Löydä oma suosikkialueesi tai tutustu vapaahiihtoon opastetuilla retkillä.

Tutustu