Pyhä bAAnked

29.2 — 29.3.2020

Viikonloppu täynnä bAAnked-hurmosta

Pyhä bAAnked on lumilautailija Antti Autin isännöimä laskuviikonloppu, jossa sessaillaan rennosti hiihtokeskuksen vapaalaskumaastoissa ja kisataan tiukasti bAAnked-radalla. bAAnked-kisa on talven suuri spektaakkeli: rata on pidempi, kurvit nopeampia ja palkinnot ruhtinaalliset. Ajanotto on automatisoitu ja tarkka.

Näissä lumi-ilakoinneissa laskutaustalla tai iällä ei ole väliä, ja tapahtumaan voi osallistua niin lumilaudalla kuin alppi- tai telemark-suksillakin. Jokaisella lajilla on oma mentorinsa, jolta saa vinkkejä perjantaina vapaalaskusessareilla ja harjoituksissa bAAnked-radalla. Kaikki harjoituslaskut lasketaan perjantaina ja lauantaina on vuorossa enää rataan tutustuminen. Harjoituslaskut tietystikin kellotetaan, jotta päästään todelliseen kisatunnelmaan.

Antti on kuuluisa siitä, että hän löytää milloin tahansa täydellistä lunta, ja perjantaina Antti johdattaakin ryhmän sessailemaan hiihtokeskuksen vapaalaskualueille. Mukaan tarvitsee hissilipun ja reppuun lumiturvallisuusvälineet (piippari, lapio ja sondi) sekä kypärän. Pyhä auttaa välineiden saannissa tarvittaessa. Perjantaina alkuillasta valmistaudutaan bAAnked-radan avoimissa harjoituksissa lauantain kisaan. Myöhemmin illalla katsotaan porukalla laskuleffoja.

Lauantai on suuri kisapäivä. Kilpailu käydään banked slalom -radalla, joka sisältää tiukkoja kurveja, mutta ei hyppyjä, ja jokainen voi määrittää nopeutensa oman taitotason mukaan. Sarjat lajeittain: 7–16-vuotiaat juniorit (tytöt/pojat), avoin (naiset/miehet) ja seniorit (yli 40-vuotiaat naiset/miehet). Mäkipäivän jälkeen suunnataan saunan kautta palkintojenjakoon, jossa palkitaan nopeimpien laskijoiden lisäksi erityisen sykähdyttävät suoritukset. Seremonioiden jälkeen esiintyy Missikisat. Missikisojen kappale II on tuttu Antin laskuelokuvasta Closer.

Perjantain vapaalaskusessareille osallistuminen on maksutonta, mutta edellyttää silti ilmoittautumista ennakkoon. Tarkistathan, että sinulla on off-piste-laskemisen kattava vakuutus. Jokaisen tulee allekirjoittaa vastuuvapautuslomake ennen ensimmäistä tapahtumaohjelmaansa. Alaikäisen osallistujan lomakkeen allekirjoittaa huoltaja. bAAnked-kilpailuun junnujen osallistumismaksu 10 € ja aikuisten 15 €. Maksut maksetaan Hotelli Pyhätunturin vastaanotossa lauantaina ennen kisaa.

Ilmoittaudu mukaan

OHJELMA

Perjantai 28.2.2020

Klo 13–15:30 Vapaalaskusessarit (lumilauta, alppisukset tai telemarkit). Kokoontuminen Calle-talon edessä. Mukaan hissilippu, kypärä sekä reppuun lumiturvallisuusvälineet (piippari, lapio ja sondi). Sessarit ovat maksuttomat, mutta vaativat ilmoittautumisen ennakkoon.
Klo 17–20 Vapaat harjoitukset bAAnked-radalla. Paikalla lajimentorit antamassa vinkkejä radan laskemiseen. Harjoituslaskut kellotetaan totta kai!
Klo 20 Sauna lämmin Hotelli Pyhätunturissa. Pyyhkeen laina 3 €.
Klo 21:30 VJ ANA ja Suomi-snoukan 100 parasta pätkää. Paikka: Coloradon baari.

Lauantai 29.2.2020

Klo 10–11 Kisatoimisto auki hotellilla: Kisamaksut, ilmoittautuminen ja vastuuvapauslomakkeiden palautus. Kisamaksut: 10 €/juniori, 15 €/aikuinen. Kisassa on kypäräpakko.
10 Test Center Alavuokraamon edustalla.
Klo 10–11 Rataan tutustuminen. Varsinaiset harjoituslaskut lasketaan perjantai-iltana.
Klo 12–15 bAAnked-kisa. Jokaisella on yksi kisalasku. Paikka: Carlsberg Housen vieressä, Polar-rinteessä (4). Tarjolla kuumaa mehua, oma muki mukaan!
15–16 Tauko.
Klo 16–18 Finaalit.
Klo 18 Sauna lämmin Hotelli Pyhätunturissa. Pyyhkeen laina 3 €.
Klo 21:30 Palkintojenjako Coloradon baarissa.
Klo 22 bAAnked-bileet: Missikisat. Lippu ovelta 10 €. K-18.

Sunnuntai 1.3.2020

Klo 11 Dagen efter -sessarit, kokoontuminen Express-hissin ala-asemalla.
Klo 11 Pyhä Backcountry -retki Pyhätunturin Hiihtokoulun seurassa. Hinta 50 €/hlö, kun minimiosallistujamäärä täyttyy. Kesto noin 4 h. Mukaan tarvitsee lumilaudan ja lumikengät, splitboardin nousukarvoilla (eli skineillä) tai randosukset touring-siteillä ja skineillä sekä reppuun lumiturvallisuusvälineet (piippari, lapio ja sondi). Säävaraus. Ilmoittautumiset: hiihtokoulu(a)pyha.fi

Pyhä bAAnked in Pyhä Ski Resort hosted by Antti Autti from Ruka & Pyha Ski Resorts on Vimeo.


Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Pyhä bAAnked – Yhteistyössä

Clif Bar Pieps

Intersport Rovaniemi